aktuális híreink

U19: fölényes győzelem

A harmadik helyen telel a Honvéd-MFA együttese

2018-12-03 11:04:27

A nyolcadik fordulóból elhalasztott mérkőzésen a DVSC-DLA csapatát fogadta a Budapest Honvéd MFA, ami azt is jelentette, hogy a második látogatott a harmadikhoz. Volt törlesztenivalónk a debreceniekkel szemben, mivel a bajnoki rajton 2–1-re kikaptunk tőlük. Simon Miklósnak kellemes gondjai voltak, hiszen az NB I-es és az NB III-as csapatban szereplőknek is lehetőséget adhatott a rangadón.

Remekül kezdtünk, Greksa Bence már a 4. percben betalált, amely megadta az alaphangját a mérkőzésnek, Aztán remekül is folytattuk. Sorra gördültek a veszélyesebbnél veszélyesebb akcióink, a 25. percben jött a második gólunk, a fehér mezeseknek szinte momentumuk sem volt. Az első félidő hosszabbításában aztán felgyorsultak az események, előbb a vendégek részéről Szabó Árpád hibázott büntetőt, majd László Dávid növelte háromra a mieink előnyét.

A második játékrészben sem unatkoztunk: támadóbb szellemben játszott a Debrecen, mégis majdnem mi szereztünk gólt az 54. percben, majd a 61.-ben tizenegyest lőhettünk, de Hajnal Gergely lövését védte Kosztyu István. Három perccel később a vendégek értékesítették az újabb büntetőt, de gólokat illetően nem volt még vége a találkozónak. Hét perc alatt dupláztunk, így végül fölényes győzelmet arattunk.


U19-ES BAJNOKSÁG, 8. FORDULÓ

Budapest Honvéd-MFA–DVSC-DLA 5–1 (3–0)

Bozsik Stadion, műfüves edzőpálya

Vezette: Majoros Tamás (Belicza, Tóth Á.)

Gólszerző: Greksa (4.), Irimiás (25., 67.), László (45+3.), Csörgő (74.), ill. Szabó Á. (64.)

Honvéd: Schritt – Király O., Soltész D. (Kóródi 77.), Szendrei, Temesvári A., Greksa (Juhász Zs. 77.), Markos (Csörgő 68.), Adayilo (Borovsky 68.), Csaba D., Irimiás, László D. (Hajnal 56.)

Vezetődző: Simon Miklós
GÓLOK

4.: Soltész Dominik labdáját Greksa Bence 10 méterről lőtte a bal alsó sarokba. 1–0

25.: László Dávid passza után Irimiás Gergő 18 méterről bombázta a labdát a kapu bal oldalába. 2–0

45+3.: szöglet után Irimiás Gergő lövése után a labda kipattant a védőkről, éppen László Dávid elé, aki 13 méterről lőtt a kapuba. 3–0

64.: Szendrei buktatta a büntetőterületen belül a vendégek csatárát, 11-es! A labdát Szabó Árpád élesen, nagy erővel lőtte a bal sarkába. 3–1

67.: Soltész Dominik jobb oldali szöglete után, Irimiás Gergő 16 méterről lőtt a kapu közepébe. 4–1

74.: újabb szöglet, újabb gól! A sarokrúgást követően Csörgő Viktor az elé került a labdát,10 méterről lőtte a kapu jobb oldalába. 5–1


Simon Miklós: – Az MTK elleni meccs után azt mondtam, hogy a szezon egyik legjobb játékával kaptunk ki, abszolút igazságtalanul. Most ugye nagyon hamar sikerült megszereznünk azt a gólt, amely után a csapat elhitte, hogy jó és domináns játékot mutat be, köszönhetően az NB I-nél és az NB III-nál edző srácok segítségével. Ami azért megmutatja, hogy miért vannak ők ott és miért tudnak olyan domináns játékot nyújtani, hogy ha visszajátszanak. Nehéz az egész mérkőzésen azt a játékot nyújtani, amit az első féidőben csináltunk, a vendégek tizenegyesgólja megfogta egy kicsit a csapatot, de nem kellett izgulnunk, szép gólokat rúgtunk, szép támadásokat vezettünk. Nagyon örülök, hogy ez a szezon nagy részében így volt.

(M. J.)


honvéd tv

Budapest Honvéd Youtube csatorna
A Bozsik Stadion bontásának újabb fázisa - kattintson a lejátszáshoz!
Kattints ide a Honvéd TV legfrissebb adásaiért!
Budapest Honvéd klubkártya kiváltás
Adója 1%-val támogassa a kispesti utánpótlást!

Fotók

tovább a fotógalériákhoz!