aktuális híreink

U19: Győzelem 0-1-ről

Bp. Honvéd-MFA - FC Nitra 2-1

2017-02-16 10:40:15

Újabb szlovák csapat, az FC Nitra látogatott el hozzánk, az U19-es és az U15-ös csapatával. A legutóbbi mérkőzéshez (THSE ellen 7-0) viszonyítva, Szabó Péter a középpálya baloldalán jutott szóhoz, míg helyét elfoglaló Nemes Barna, Falusy Bálinttal alkotta a belső védőpárost. Simon Miklós ezúttal is a Kovács Nikolász-Májer Milán-Bíró Ákos, csatártriót küldte pályára.

Az első félidőben kiegyenlített játék folyt a pályán. Sajnos a mieink játékát több esetben is a kapkodás és az egymás meg nem értése jellemezte. A vendégek bár több alkalommal is lövő helyzetbe kerültek, de vagy fölé, vagy mellé lőtték a labdát. Mivel egyik csapatnak sem sikerült igazi nagy gólhelyzetet kialakítani, így a jó iramú találkozó első játékrésze, gól nélkül zárult.

A második 45 percre nagy elánnal jött ki csapatunk, mégis egy baloldali szabadrúgást követően, fejes góllal szerzett vezetést a Nitra. A kapu elé beadott labdát, Ondrej Vrábel 2 méterről fejelte a hálónkba. A 62. percben, Kovács Nikolászt buktatták a vendégek, a jogos büntetőt Niko úgy lőtte a kapuba, hogy a labda a kapus kezét is érintve jutott a jobb sarokba. Tíz percre rá pedig már vezettünk. Gajda Márkó jobboldali szöglete után, a kapu előtti kavarodást követően, a nagy tumultusban Hegedűs Márk reagált a leggyorsabban és az ide-oda pattogó labdát, 1 méterről lőtte a kapuba. 

A csapat dicséretére szóljon, hogy 0-1-nél is töretlenül harcolt az egyenlítésért, majd a győzelemért és ez az akarás meg is hozta a gyümölcsét. Érdekes, színvonalas, lüktető mérkőzésen nyertünk végül 2-1-re, egy jó csapat ellen.

 

Felkészülési mérkőzés

Bp. Honvéd-MFA – FC Nitra  2-1  (0-0)

Bozsik Stadion, műfüves pálya, vezette: Grünwald Gábor  (Tóth II Tamás és Gerstmayer Péter)

Gólszerzők:  Ondrej Vrábel (52' 0-1),  Kovács Nikolász (62' 1-1 11-ből),  Hegedűs Márk (72' 2-1)

 

Bp. Honvéd-MFA: Pálfy - Nagy Zs., Falusy, Nemes, Gajda - Farkas - Hegedűs M., Szabó P. - Kovács N., Májer M., Bíró Á.

Edző: Simon Miklós

 

Játszottak még: Berla (kapus), Bence, Erdélyi, Nagy G., Pisont, Czifra, Kyryllo.

 

Maros József


honvéd tv

Budapest Honvéd Youtube csatorna
HEMI CHAT - kattintson a lejátszáshoz!
Kattints ide a Honvéd TV legfrissebb adásaiért!
Budapest Honvéd klubkártya kiváltás
Adója 1%-val támogassa a kispesti utánpótlást!

Fotók

tovább a fotógalériákhoz!