aktuális híreink

U19: Hatalmas csatában

Bp. Honvéd-MFA - Illés Akadémia 2-1

2018-03-05 11:14:56

A hétvégén az Illés Akadémia csapatai voltak az ellenfeleink. Az U19-es gárdánk a Bozsik Stadionban fogadta a szombathelyi korosztályos csapatot. Simon Miklós nem számíthatott Szabó Péterre, Falusy Bálintra és Cseh Gergőre. Viszont ott volt a csapatban az első csapat keretéből Berla Attila és Stoiacovici Dávid, az NB III-as csapatunkból pedig Kovács Nikolász és Erdélyi Botond. A vendégeink csapatában helyet kapott Bamgboye Funsho és Kiss Bence, akik már a Szombathelyi Haladás csapatában, az NB1-ben is szerephez jutottak.

  Verőfényes napsütésben, kiválóan előkészített műfüves pályán léphettek pályára a csapatok. Nagy iramban indult a játék és eljött a 10. perc, a mérkőzés fordulópontja. Történt, hogy az utolsó emberként Keresztes Krisztián buktatta a remek ütemben kiugró és kapura törő Novák Ricsit, amiért piros lapot kapott. Ez valamelyest felborított mindent mind a két csapatnál. Még ebben a percben Funsho lőtt 8 méterről fölé, majd Szántó Roland alig lőtt mellé. A mieink támadtak, a zöldek pedig kontrákkal kísérleteztek, nem is veszélytelenül, többek között kihasználva Funsho gyorsaságát. A 20. percben Novák Ricsi középre emelt labdáját Szendrei Norbi alig perdítette fölé. A 36. perc hozta el a vezetésünket. Soltész Doma ismerte fel, hogy 15 méterről is érdemes kapura lőni, lőtt is és a labda a bal sarokba kötött ki. Megnyugodtunk volna, ha 4 percre rá egy szép fejessel nem egyenlített volna Bolla Gergő. De egyenlített, így 1-1-el vonultak pihenőre a csapatok.

  A szünetben, Simon Miklós cserélt, Darabont Gábor helyett, Markos Marcell jött a pályára, ami szerkezeti váltást is jelentett. Továbbra is enyhe mezőnyfölényben játszottunk, és nagyon vártuk már a gólt, amit egy szép akció végén Novák Ricsi révén meg is született. Vezettünk, de nem voltunk nyugodtak, mert azt láttuk és éreztük, hogy egy jó és szervezett gárda ellen játszottunk. Vezető gólunk után jöttek hátulról az előre felívelt labdák a kapunk elé, de Berla Ati szenzációs formában védett. Az eredmény már nem változott, sikerült megszereznünk a 3 pontot. Ezzel a győzelemmel - a Videoton-PAFC 1-1-es döntetlennel zárult -, 5 pont előnnyel állunk a tabella élén, a felcsúti csapat előtt.

Végig izgalmas, remek mérkőzést játszottunk az Illés Akadémiával és ezért mindkét gárda maximális dicséretet érdemel.


Bp. Honvéd-MFA - Illés Akadémia 2-1 (1-1)

Bozsik Stadion, műfüves edzőpálya. Vezette: Szűcs László (Berettyán Zoltán és Varga György)

Gólszerzők: Soltész D. (36., 1-0),  Bolla G. (40., 1-1),  Novák R. (63., 2-1)

Bp. Honvéd-MFA:  Berla - Erdélyi, Temesvári, Soltész D. (Cipf 67.), Szendrei,  Stoiacovici,  Darabont (Markos 46.), Csaba D. (Király O. 77.), Novák R. (Szeles 85.), Kovács N., Irimiás.

Edző: Simon Miklós

Kiállítva: Keresztes Krisztián 10. perc.


GÓLOK

36'  Tűzijátékot rendeztünk a vendégek kapuja előtt, végül a sokadszorra kipattanó labdát Soltész Dominik szemben a kapuval, 15 méterről ballal lőtte kapura, amely a lábak között, a bal sarokban kötött ki.   1-0

40'  Baloldali Hali sarokrúgást követően, a középre érkező labdát Bolla Gergő mindenkit megelőzve, magasan felugorva, 8 méterről a kapu baloldalába fejelte.  1-1

63'  Soltész Dominik baloldalról középre adta a labdát, Novák Richárd átvette és Stoiacovici Dávidhoz passzolt, középpályásunk 7 méterről a tömörülő védők között a bal kapufára belsőzte, a visszapattanóra Ricsi csapott le és 2 méterről a bal sarokba lőtte a labdát.  2-1

Simon Miklós: - Edzői szempontból nagyon nehéz mérkőzés volt. Eddig is nagyon jó csapatként tekintettem a Szombathelyre, Németh Szabolcs kollégám pedig még szervezettebb, még agresszívabb csapatot csinált belőle. Nem örültem a kiállításnak, mert - amire számítottunk az működött az elején – tudtam, hogy változtatni fognak. Nagyon nehéz volt ezt a stabil védekezést feltörni és emellett két-három nagyon jó játékosuk van, akiket mindig megtalálták, és meg tudták játszani. Erre nagyon figyelnünk kellett, de ezt nagyon szépen megoldották a srácok. Ugyan egy kis figyelmetlenség után kaptunk szögletből gólt, de úgy gondolom, hogy mi uraltuk a meccset és annak ellenére, hogy egy nagyon jó csapattal játszottunk, megérdemelten nyertünk.

- Hogy láttad, mi volt ennek a mérkőzésnek az igazi kulcsmomentuma, ha lehet ilyet mondani? 

- A kulcsmomentum ma a csapat volt. Akkor tudunk eredményesek lenni és akkor tudunk továbblépni, hogyha ilyen csapatként tudunk dolgozni. Ez az első két tavaszi mérkőzésen is megvolt, csak nem voltak meg azok a kvalitásbeli pluszok, ami az érettebb játékosokból kijöhet, természetesen hogyha tudunk tapasztaltabb, többet megért játékosokat használni, akkor ők azért tudnak segíteni a csapatnak és talán tudnak olyan pluszt adni, amiből esetleg a fiatalok is tanulhatnak. Megemelem a kalapomat előttük, mert szenzációs hozzáállással jöttek és azt gondolom, ez a siker kulcsa. Nem lehet külön említeni az 1999-es, 2000-es korosztályt és már kopogtat a 2001-es korosztály is. Azt gondolom, hogy mindenképpen ez a kulcs, hogy nagyon együtt van a csapat és amikor kell ki tudják egymást segíteni.

- Öröm volt látni azt a csapatszellemet, amit ma tapasztaltunk és nem csak azoknál akik a pályán voltak, hanem azoknál is akik a kispadon vártak a pályára lépésre.

- Igen, ez így van. Ezt tovább is vinném, hiszen a mai meccs óriási kérdőjel volt, hogy a havazás miatt tudunk-e játszani vagy sem. Időt és energiát nem kímélve nemcsak a srácok, hanem az NB III-as stáb illetve a játékosok, a mi játékosaink, az akadémia dolgozói és mindenki itt volt, hogy játékra alkalmassá tegyék a pályát és ez nagyon megható volt. Szerintem ezek a pluszok, amik ilyenkor átlendítik a csapatot és ezért is tudnak eredményesek lenni.

Maros József


honvéd tv

Budapest Honvéd Youtube csatorna
A Bozsik Stadion bontásának újabb fázisa - kattintson a lejátszáshoz!
Kattints ide a Honvéd TV legfrissebb adásaiért!
Budapest Honvéd klubkártya kiváltás
Adója 1%-val támogassa a kispesti utánpótlást!

Fotók

tovább a fotógalériákhoz!