aktuális híreink

U19: Húsvéti Torna

Svájc, Bellinzona

2017-04-12 10:45:46

Április 13-17. között a svájci Bellinzonában nagyszabású nemzetközi húsvéti labdarúgótornára kerül sor, melyre U19-es csapatunk is meghívást kapott. A tornán 18 játékos és 3 főnyi stáb (Simon Miklós vezetőedző, Faltusz Zoltán pályaedző, Kasper István erőnléti- és rehabilitációs edző) vesz részt. A Húsvéti Torna helyszíne: Bellinzona. A város az olasz nyelvű Ticino kanton székhelye. Hozzávetőlegesen 18 000 lakosával a kanton második legnagyobb települése.

A torna története

Az elsőre 1941-ben került sor, de a háború miatt a szervezőknek még nem volt lehetőségük külföldi csapatokat meghívni, így a tornán csak hazai együttesek vettek rész. Az elsőn, indulásként a Bellinzona, a Young Boys Bern, a Luzern, a Young Fellows, a Maria Hilf és a Lugano csapatai voltak a résztvevők, melyet a helyi csapat, a Bellinzona nyert meg. 1946-ban rendezték az első olyan tornát, amelyen már külföldi gárdák is részt vettek és ezt az olasz FC Internazionale nyerte. Ezt követően viszont minden évben külföldi csapatok is részt vesznek és a nagy népszerűségnek örvendő torna már olyan sikert vívott ki magának, hogy a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség, a FIFA is védnöke lett az eseménynek. A svájci csapatok mellett olyan együttesek voltak résztvevői az eddigi a tornáknak, mint Dél-Amerikából a River Plate, a Boca Juniors, vagy a többszörös torna győztes Palmeiras. Európából, a Crvena Zvezda, a Feyenoord, a Hajduk Split, a Sparta Praha, a Barcelona, a Szpartak Moszkva és a Sporting Lisszabon, Ázsiából a japán korosztályos válogatott és sorolhatnánk. Ebben az illusztris sorban fogunk most szerepelni, első alkalommal. Az idei torna már a 77. a sorban. 2016-ban Palmeiras - Krasznodar döntő volt, amelyet a brazil együttes nyert meg.

A torna részvevői és a lebonyolítás:

Két négyes csoportban játszanak a csapatok 2x30 perces (10 perc szünet) mérkőzésekkel, majd a helyosztók következnek, a döntő 2x40 perc (szünet 15perc) lesz.

A csoport: Darou Salam, FC Internazionale, Rijeka, Team Ticino

B csoport: Bröndby IF, Grasshoppers Club Zürich, Bp. Honvéd, Palmeiras

A csapat programja:

  • 04.13. (csütörtök) 21.00, Bp. Honvéd - Bröndby
  • 04.14. (péntek) 21.00 óra, Bp. Honvéd - Palmeiras
  • 04.15. (szombat) 16.30 óra, Bp. Honvéd - Grasshoppers
  • 2017.04.16. - 04.17. (vasárnap - hétfő) Helyosztók

 

 

Maros József


honvéd tv

Budapest Honvéd Youtube csatorna
HEMI CHAT - kattintson a lejátszáshoz!
Kattints ide a Honvéd TV legfrissebb adásaiért!
Budapest Honvéd klubkártya kiváltás
Adója 1%-val támogassa a kispesti utánpótlást!

Fotók

tovább a fotógalériákhoz!