aktuális híreink

U19: Jól sikerült főpróba

Bp. Honvéd-MFA - ETO FC Győr 3-0

2017-10-30 13:25:52

A szerdai krasznodári BL-mérkőzés előtt lejátszotta utolsó bajnokiját a csapat, az ellenfél a Győr együttese volt. Simon Miklós nem volt könnyű helyzetben. Elsősorban a védelemből kieső beteg és sérült játékosai - Falusy Bálint, Temesvári Attila és Bence Szilárd - miatt. Persze voltak még hiányzói, de ők szerencsére más miatt. Volt aki az első csapatban, volt aki az NB III-ban játszott és volt aki a kispadon kezdett. Ez azonban nem akadályozta meg a fiúkat, hogy jó teljesítményt nyújtsanak. Jó iramba indult a meccs, mert a zöldek nem feltett kézzel érkeztek a Bozsikba. Enyhe mezőnyfölényben játszottunk, igazi gólhelyzetek nélkül. Az első helyzetet a 27. percben jegyezhettük fel, amikor a vendégek kilencese, Szakács Marcell 17 méteres bombáját Berla Ati a levegőben vetődve tolta oldalra. Nagy bravúr volt! Az ellentámadás során Májer Milu a kapu előtt elcselezte magát, de a kipattanó labdát Novák Ricsi a védőkbe lőtte. A 29. percben megszerezhettük volna a vezetést, Csaba Dani, Novák Ricsivel játszott össze a baloldalon, a visszakapott labdát  Dani remekül játszotta középre, Májer Milu érkezett, de óriási gólhelyzetben, 10 méterről a jobb kapufa mellé lőtt. A 36. percben Májer lövését védte Gaszner Máté. A 39. percben Cipf Dominik beadását Csaba Dani fejelte fölé. Fölényben játszottunk és érett a vezető gólunk, ami jött is egy pazar Cseh, Kovács összjáték után.

A szünet után is folytatódott a fölényünk, az 55. percben gyakorlatilag tűzijátékot rendeztünk a vendégek kapuja előtt, de a győrieknek mindig sikerült közbelépni vagy közbe vetődni. A mérkőzés hajrája aztán nemcsak helyzeteket, hanem gólokat is hozott. A 81. percben Soltész Dominik, majd két perccel a vége előtt, 11-esből Kovács Niko volt eredményes, kialakítva a 3-0-ás végeredményt. Sikerrel zártuk tehát a szerdai BL-meccs "főpróbáját", továbbra is vezetjük a tabellát és így megfelelő önbizalommal utazhat el a csapat Krasznodárba a BL mérkőzésre. 

Jó utat és sok sikert kívánunk fiúk!  

 

Bp. Honvéd-MFA - ETO FC Győr   3-0 (1-0)

Bozsik Stadion, műfüves edzőpálya. Vezette: Tóth Zoltán (Lovas Norbert és Májer Konrád)

Gólszerzők: Kovács N. (42.), Soltész D. (81.), Kovács N. (88.).

 

Bp. Honvéd-MFA: Berla - Cseh (Nagy G. 83.), Cipf, Szendrei (Király O. 89.), Szabó P., Szeles, Májer M. (Darabont 83.), Csaba D., Novák R. (Soltész D. 69.), Kovács N. (Barta 89.), Irimiás.

Edző: Simon Miklós

 

GÓLOK

42'  Cseh Geri szenzációs félmagas labdát lőtt a védők mögé, Kovács Nikolász a 11-es ponton jobbal átvette és ballal kapásból bombázta a kapu közepébe.  1-0

81'  Soltész Dominik kapta a labdát, két lépést tett vele, majd 18 méterről a bal sarokba lőtte. 2-0

88'  Nagy Geri tört be a vendégek büntetőterületére, ahol buktatták, 11-es! A megítélt büntetőt Kovács Nikolász magabiztosan lőtte a jobb alsó sarokba.   3-0 

 

Simon Miklós: - Nagyon nehéz meccsen vagyunk túl. Nehezítő körülményként említhetem még a pályánkat, amely a hazai pálya előnyével nem tudott minket segíteni, de ezt a srácok nagyszerűen megoldották, végig nyugodtan, dominálva hozták a mérkőzést. Apróbb hibákkal ugyan, de nagyon jól játszottak, abszolút a csapatérdekeit szem előtt tartva. Megérdemelten nyertük meg a mérkőzést. Ellenfelünk nagyon szervezetten és egy pár jó játékossal felvértezve érkezett, örülök a győzelemnek, mert nagyon nehéz ellenfélen vagyunk túl. Ezt jól lehet látni abból is, hogy a bajnokságban nagyon nem verte meg őket senki, kivétel hogyha kiállítanak tőlük négy játékost.

- Gondolom nemcsak nekünk, hanem a nézőknek is feltűnt, hogy új összetételű védelem játszott, hiszen többen is sérüléssel és betegséggel bajlódnak.

- Sajnos bajban vagyunk a védelem tekintetében, keresem még a megfelelő lehetőségeket a szerdai Bajnokok Ligája mérkőzésre, de hát ha így megy, akkor nincs más lehetőségünk mint előre, úgy hogy támadunk majd.

- Említetted a szerdai meccset. Mi az addigi program? Milyen elképzeléssel vágtok neki ennek a túrának?

- Jó hosszú túrára megyünk. Szerencsére a vezetőségnek köszönhetően, két nappal a meccs előtt tudunk menni, tehát egy napot  pluszban rá tudtunk húzni. Az utazás, illetve az időeltolódás fáradalmait lesz egy napunk kipihenni, ugyanis hétfőn reggel megyünk, csütörtökön este érkezünk vissza. Az MLSZ és a debreceniek segítségével sikerült a Loki elleni mérkőzést, ami a hétvégén lenne eltolni, ezt utólagosan is köszönjük szépen. Nyilván nem lett volna szerencsés ilyen túra után egy  bajnoki mérkőzésbe belemenni, de sikerült elhalasztani.

 

Csapatunk ma délelőtt a Liszt Ferenc repülőtérről elutazott a BL-mérkőzés helyszínére, Krasznodarba.

 

Maros József


honvéd tv

Budapest Honvéd Youtube csatorna
Honvéd TV | Csapatépítő Teqball bajnokság - kattintson a lejátszáshoz!
Kattints ide a Honvéd TV legfrissebb adásaiért!
Budapest Honvéd klubkártya kiváltás
Adója 1%-val támogassa a kispesti utánpótlást!

Fotók

tovább a fotógalériákhoz!