aktuális híreink

U19: küzdelmes mérkőzés

Döntetlent játszott egymással a Honvéd és az FTC

2018-09-03 12:25:00

Az U19-es bajnokság második fordulójában az FTC együttesét fogadta a Budapest Honvéd MFA. Az első körben mindkét gárda kikapott, csapatunk a Debrecen (1–2), míg a Lisztes Krisztiánnal által irányított zöld-fehérek az MTK (2–4) ellen szenvedtek vereséget. Sérülés illetve betegség miatt nem volt a keret tagja, Szabó Péter, Szabó Dominik és Nagy Bence.

Jó iramban indult a találkozó, látszott, hogy mindkét gárda szeretné kijavítani az első fordulóbeli csorbát. Az első igazi helyzet a 17. percben Komiszár Kristóf előtt adódott, 6 méterről a kapuját elhagyó kapus felett emelt a léc fölé.

A félidő hátralévő részében ugyan voltak kisebb lehetőségei a csapatoknak, de vagy a kapusok mentettek, vagy a csatárok ügyetlenkedték el a helyzeteket. A szünetben Simon Miklós kettős cserét hajtott végre, Király Olivér és Stephen Adayilo érkezett, Borovszky Dániel és Soltész Dominik helyett.

Adayilo beállításával és némi átszervezéssel „harapósabb” lett a játékunk. Az 51. percben Kóródi Dávid 18 méteres bombáját védte nagy bravúrral a zöld-fehérek kapusa, Oroszi István. A sarokrúgást követően Irimiás Gergő lőtt 17 méterről fölé.

Az 56. percben megfogyatkoztunk, miután Csörgő Viktor egy rossz ütemű becsúszó szerelés után megkapta a második sárga lapját. Támadott a Fradi, de aztán a rivális is tíz főre fogyatkozott: a 70. percben Molnár Tamás ütésért kapott előbb sárgát, de mivel volt neki már egy, jött a piros is. A 74. percben egy sajnálatos sérülés miatt Adayilót le kellett cserélni, Constantino váltotta. A hajrában bár próbálkoztak a csapatok, gólt nem sikerült szerezniük, így maradt a gól nélküli döntetlen.


U19-ES BAJNOKSÁG, 2. FORDULÓ

Budapest Honvéd-MFA–Ferencvárosi TC 0–0

Bozsik Stadion, műfüves edzőpálya

Vezette: Muhari Gergő (Albert, és Krózser)

Kiállítva: Csörgő (56.), Molnár T. (70.)

HONVÉD: Takács J. – Irimiás, Soltész D. (Adayilo 46., Constantino 74.), Komiszár (Fogarassy 84.), Kóródi (Tóth R. 58.), Szeles, Borovszky (Király O. 46.), Juhász Zs,, Markos, Csörgő, Szabó A.

Edző: Simon Miklós

Simon Miklós: – Volt olyan része a meccsnek amikor ki is kaphattunk, és volt olyan, amikor nyerhettünk volna. Harcos, brusztolós mérkőzést játszottunk, kevés szép elemmel, és ebben az ellenfelünk fölé nőttünk. Azok az apróságok, pontrúgások hiányoztak, amelyekkel nyerhettünk volna. Remélem, hogy a későbbiekben ezt tudjuk pótolni, és ezzel a szervezettséggel tudunk előrelépni.

(M. J.)


honvéd tv

Budapest Honvéd Youtube csatorna
A Bozsik Stadion bontásának újabb fázisa - kattintson a lejátszáshoz!
Kattints ide a Honvéd TV legfrissebb adásaiért!
Budapest Honvéd klubkártya kiváltás
Adója 1%-val támogassa a kispesti utánpótlást!

Fotók

tovább a fotógalériákhoz!