aktuális híreink

Új poszton remekelt

Nemcsak Danilo, Holender Filip is duplázott a Rabotnicski ellen.

2018-07-18 10:17:00

A Rabotnicski elleni Európa-liga-mérkőzés hatodik percben Holender Filip agresszívan, de szabályosan szerzett labdát a vendégek térfelén, egyedül tört kapura, majd 13 méterről ellőtte a labdát a kapus mellett (1–0). A 16. percben Holender pazar átadást kapott a bal oldalon Gazdagtól, amit éles szögből lőtt el a kimozduló kapus mellett (2–0).

Kevesen gondolták, hogy a Honvéd negyed óra után kétgólos előnyre tesz szert az Európa-liga-visszavágón, mégis sikerült. Többek között annak köszönhetően, hogy Holender Filip ezúttal új szerepkörben játszott, Danilo mellett ő rohamozta a Rabotnicski kapuját, és hogy milyen jól, azt a negyed óra alatt szerzett két gólja bizonyítja.  

Az immár már rossz emlékű szkopjei mérkőzés után a keddi visszavágón remek teljesítményt nyújtva megérdemelten nyertek.

Az egész csapatot nagyon bosszantotta a szkopjei mérkőzésen nyújtott játék. Úgy gondolom, sokkal jobb csapat vagyunk, mint a Rabotnicski, de valamiért akkor nem ment a játék. Elszántan készültünk a visszavágóra, bizonyítani akartuk, hogy többre vagyunk képesek, mint amit idegenben nyújtottunk. Ezen a mérkőzésen megmutattuk, hogy jobbak vagyunk, megérdemelten jutottunk a következő fordulóba.

Sok poszton játszottál már, voltál szélső középpályás, védő, most pedig Danilo ékpárja. Szemmel láthatólag jól érezted magad ebben a szerepkörben.

Ott szerepelek, ahol a csapatnak a legnagyobb szüksége van rám, de igazából támadót szeretek játszani a legjobban. Őszinte leszek, nem számítottam rá, hogy negyedóra alatt két gólt is rúgok, de abban hittem, hogy a kapuba fogok találni. A továbbjutás szempontjából nagyon fontos volt, hogy az elején sikerült két gólt rúgnunk, ez megnyugtatta a csapatot, ezután szétszedtük az ellenfelet, a második félidő már sima volt.

Mennyire zavart, hogy üres lelátók előtt játszottátok a meccset?

Nagyon rossz szurkolók nélkül futballozni, de tudtuk és hallottuk, hogy itt vannak a közelünkben. Azt tették, amit mindig és mindenhol szoktak, buzdították a csapatot. Ez nagyszerű élmény volt, ezúttal is köszönjük nekik a szurkolást.

Jöhet a következő ellenfél.

Várjuk az azerbajdzsáni, vagy luxemburgi ellenfelet, de előbb még a szombati bajnoki nyitány következik a Haladás ellen, remélhetőleg sok néző előtt. Remélem mozgalmas, eredményes szezon előtt állunk.


honvéd tv

Budapest Honvéd Youtube csatorna
A Budapest Honvéd FC-Magyar Futball Akadémia Utánpótlásközpontja - kattintson a lejátszáshoz!
Kattints ide a Honvéd TV legfrissebb adásaiért!
Budapest Honvéd klubkártya kiváltás
Adója 1%-val támogassa a kispesti utánpótlást!

Fotók

tovább a fotógalériákhoz!