aktuális híreink

Válogatott gólokkal

A Ferencváros otthonában győzött a Honvéd-MFA

2019-03-20 10:46:51

A 16.fordulóból elhalasztott mérkőzést pótolt a tabellát vezető U16-os csapatunk az ötödik helyen álló Ferencvárosi TC otthonában. Az előző héten hét játékosunk is szerepelt a korosztályos válogatottban, sőt jó teljesítményt is nyújtottak a nemzeti csapatban. Az U16-os gárda keretéből továbbra is hiányzik a sérült Nikitscher Gergő és Bartha Botond, s ezúttal Baliga Tamás sem állt Nagy Mihály edző rendelkezésére.

Egyből támadólag léptünk fel a szép számú közönség előtt, nagy fölényben játszottunk, helyzeteink is voltak, de valamivel több mint félórát kellett várni a vezető találatunkra: ekkor Németh Dániel lőtte szabadrúgásból a hálóba a labdát. Hamarosan pedig jött egy nagyon szép támadás, majd a korosztályos válogatottban is gólt szerző Kerezsi Zalán higgadt befejezése. A Ferencváros próbálkozott, de védelmünk nagyszerűen zárt, elsősorban a szűrőként játszó Kovács Viktor vezérletével. Megnyugtató előnnyel és remek játékkal zártuk az első játékrészt.

A második félidőben nagy rohanásba kezdtünk, ezáltal fellazult a védekezésünk, a zöld-fehérek pedig egy-egy ellentámadással ugyan próbálkoztak, de igazán nagy helyzetet nem sikerült kialakítaniuk a kapunk előtt. Közben viszont csapatunk helyzetek sokaságát hagyta ki, lőtt három kapufát is, így nyugodtan kijelenthetjük, hogy teljesen megérdemelt győzelmet arattunk.

(M. J.)

 

U16-OS BAJNOKSÁG, A 16. FORDULÓBÓL ELHALASZTOTT MÉRKŐZÉS

Ferencvárosi TC–Budapest Honvéd-MFA 0–2 (0–2)

Népliget

Vezette: Berki András (Berendi, Németh G.)

Gólszerző: Németh D. (33.), Kerezsi (39.)

Honvéd-MFA: Boros – Varga G, Pekár, Zsigmond, Benczeleitner – Kovács V.(Kárász 73.) – Török K. (Hajas 82.), Nyitrai – Kozma (Letenyei 82.), Németh D. (Benkő L. 64.), Kerezsi (Horváth D. 82.)

Vezetőedző: Nagy Mihály

 

Gólok

33. perc: Nyitraival szemben szabálytalankodtak a hazaiak, a saját kapujuktól 23 méterre. A szabadrúgást Németh Dániel végezte el és jobbal a sorfal mellett, félmagasan a bal sarokba bombázta a labdát. Remek találat volt! 0–1

39. perc: Gyönyörű támadás futott a jobb oldalon, Németh Dániel, Török Kevint futtatta a vonal mellett, középpályásunk az alapvonal közeléből középre passzolta a labdát, melyet az érkező Kerezsi Zalán 3 méterről higgadtan a kapu jobb oldalába belsőzött. 0–2

 

Nagy Mihály: – Az első félidőben nagyon jól játszottunk, talán a szezon legjobb játéka volt eddig. Masszívak voltunk, erősek, komoly fölényben játszottunk, rúgtunk két gól, magabiztosan vezettünk. A szünet után belementünk egy nagy rohanásba, mindkét csapat vezetett támadásokat, és bár amíg a Fradinak nem volt helyzete, addig mi rúgtunk három kapufát, meg kihagytunk két komoly ziccert, a rohanás kissé szervezetlennek tűnt. Ettől függetlenül egy másodpercig sem volt veszélyben a győzelmünk, viszont a második félidőben azért ki kellett volna használnunk ezeket a lehetőségeket.


honvéd tv

Budapest Honvéd Youtube csatorna
A Bozsik Stadion bontásának újabb fázisa - kattintson a lejátszáshoz!
Kattints ide a Honvéd TV legfrissebb adásaiért!
Budapest Honvéd klubkártya kiváltás
Adója 1%-val támogassa a kispesti utánpótlást!

Fotók

tovább a fotógalériákhoz!