aktuális híreink

Változások a jegyértékesítésben

A Budapest Honvéd is módosít a jegyárusítási szabályain

2019-01-30 09:49:00

Két hete közölte a Magyar Labdarúgó-szövetség honlapja, hogy „A sporttörvény tavaly évvégi módosítása (2018. évi CXXXV. törvény) több ponton is változtatott a sportrendezvények jegyértékesítésével és biztosításával kapcsolatos rendelkezéseken. A módosítások érintik a beléptető rendszerek alkalmazásával és a névre szóló jegyértékesítéssel kapcsolatos korábbi rendelkezéseket is.

Az MLSZ mai elnökségi ülésén úgy döntött, hogy a jogszabállyal összhangban a jövőben csak a kiemelt, vagy fokozott biztonsági kockázatú mérkőzéseken lesz kötelezettség a névre szóló jegyértékesítés. Az egyéb (normál besorolású) mérkőzéseken a rendező klubok dönthetnek arról, hogy működtetik-e a beléptető rendszert, és névre szólóan értékesítik-e a jegyeket. Továbbra is az ő feladatuk a rend és a biztonság megteremtése. Ugyanez a szempont érvényes az MLSZ saját bonyolítású eseményeire is, azaz a normál biztonsági minősítésű hazai válogatott mérkőzéseken szurkolói kártya nélkül lehet majd jegyeket venni.”

A döntés kapcsán tehát a nem kiemelt kockázatú mérkőzéseken a klubok döntésén múlik, hogy szükséges-e a névre szóló jegyárusítás, vagy személyi azonosításra alkalmas igazolvány nélkül is lehet belépőt venni.

Az MLSZ határozata után a Budapest Honvéd vezetősége is tárgyalt a döntésről, majd klubunk úgy döntött, hogy – szinkronban a szövetség döntésével – a jövőben a hazai találkozók közül csak a kiemelt és fokozott kockázatú mérkőzésekre való jegyvásárlás esetén lesz szükség a személyi azonosításra alkalmas igazolványra, illetve online vásárlásnál a klubkártyára. A normál kockázatú találkozókra pedig anonim módon árusít belépőket a Honvéd az internetes és a személyes jegyvásárlás esetén is, s ilyenkor az internetes vásárlásnál nem szükséges a klubkártya.


honvéd tv

Budapest Honvéd Youtube csatorna
A Bozsik Stadion bontásának újabb fázisa - kattintson a lejátszáshoz!
Kattints ide a Honvéd TV legfrissebb adásaiért!
Budapest Honvéd klubkártya kiváltás
Adója 1%-val támogassa a kispesti utánpótlást!

Fotók

tovább a fotógalériákhoz!