aktuális híreink

„Vártam már, hogy újra honvédos legyek"

Kovács Nikolasz sokat fejlődött az elmúlt fél évben és jobb játékosként tért vissza

2019-07-11 09:07:00

Niko! Niko!” – hallhattuk rendre Giuseppe Sannino mestertől az ausztriai edzőtáborozás során.

Úgy érzem, hogy szerencsére elfogadott az új vezetőedzőnk, szeret és bízik bennem, játékosként, illetve emberként egyaránt. Ez pedig nagyon fontos egy fiatal futballista számára.

A tavaszi szezont az NB II-es Balmazújvárosban töltötted, hogyan értékelnéd ezt a fél évet?

Jó döntés volt a kölcsönszerződés, jó néhány olyan csapat, illetve játékos ellen léphettem pályára, akik korábban NB I-esek voltak, és ez is hozzájárult a fejlődésemhez. Sokat erősödtem, s nagyon fontos volt, hogy folyamatosan játéklehetőséghez jutottam. Fiatalként rengeteget számít az állandó szereplés, ha nem vagy pályán, akkor nem tudsz fejlődni.

Jól érezted magad a csapatnál?

Nagyon jó közösségbe érkeztem, a csapategység is jó volt, ráadásul a szurkolók végig mellettünk álltak, ami nagy erőt adott a szezon utolsó mérkőzéseire, amikor a bentmaradásért küzdöttünk. Szerencsére ezt sikerült kivívnunk.

Nyáron pedig visszatértél hozzánk.

Vártam már, hogy újra honvédos legyek. Azért dolgoztam az elmúlt fél évben is, hogy amikor visszatérek, akkor egyből számíthasson rám a szakmai stáb, hogy megmutathassam, mire vagyok képes.

Ráadásul Mohamed Mezghrani sajnálatos sérülése miatt még nagyobb szerep hárulhat rád.

Először is szeretnék jobbulást és kitartást kívánni Mohának. Minden bizonnyal nagyobb szerepem lesz, de nem ilyen áron szerettem volna több játéklehetőséget kapni. Viszont ha már így alakult, akkor azon leszek, hogy bizonyítsam, számíthat rám a Honvéd.

Izgulsz emiatt?

Most még nem, esetleg majd közvetlenül a meccsek előtt, amikor kiderül, hogy játszom, a pályán azonban már nem lesz gond.

Említettük már az edzőtábort, hogy láttad, milyen volt az Ausztriában töltött tíz nap?

Remek helyszínen voltunk, jó körülmények között dolgozhattunk, s úgy érzem, tudtam élni azzal, hogy több játéklehetőséghez jutottam. Az edzőnk nagyon komolyan veszi a taktikát, a védekezést, rengeteget segít, hogy milyen pozíciót kell elfoglalni, hogyan kell tolódni. Mindig tanul újat az ember, s ezt gyorsan el kell sajátítani, hiszen jönnek a tétmeccsek, amelyeken teljesíteni kell!

Elsőként csütörtökön a Zalgiris Vilnius ellen az Európa-ligában. Mire számítasz a litvánok elleni meccsen?

Remélem, hogy tudunk gólt, vagy inkább gólokat szerezni az első találkozón. Jó lenne úgy utazni a visszavágóra, hogy előnyben vagyunk, és ha esetleg gólt szerez az ellenfél, akkor sem kell rohanni az eredmény után. Szóval remélem, hogy előnyből várjuk majd a visszavágót.


honvéd tv

Budapest Honvéd Youtube csatorna
A Bozsik Stadion bontásának újabb fázisa - kattintson a lejátszáshoz!
Kattints ide a Honvéd TV legfrissebb adásaiért!
Budapest Honvéd klubkártya kiváltás
Adója 1%-val támogassa a kispesti utánpótlást!

Fotók

tovább a fotógalériákhoz!