aktuális híreink

Végre győzelem!

Kozármislenyben nyert az NB III-as csapat

2019-05-19 22:29:00

A 12. helyen álló Kozármisleny vendége volt a hatmeccses (egy döntetlen, öt vereség) nyeretlenségi szériában lévő Budapest Honvéd-MFA együttese, s Pisont István NB III-ban szereplő gárdája végre megtörte a rossz szériát! A vasárnapra kerülő NB I-es forduló miatt ezúttal kevesebben játszottak vissza az NB III-as csapatba, ennek ellenére azonban a gárda végig jól teljesített, a védelem tökéletesen zárt, a hajrában pedig Horváth Richárd révén a győztes gólt is megszerezte a Honvéd.

„Végre sikerült nyernünk, nagyon jól játszottunk, fegyelmezettek voltunk, jól futballoztunk örültem a srácok sikerének – kezdte Pisont István vezetőedző. – A 5-3-2-es felállásról váltottunk egy 5-4-1-re, a biztonságra törekedtünk, de nem kontrákra játszottunk, hanem kombinatív futballt mutattunk be, sok labdát szereztünk a középpályán, jól támadtuk le az ellenfelet. Az első nagy helyzet a Kozármislenyé volt, onnantól kezdve viszont nem nagyon volt lehetőségünk, nekünk viszont több is. Nagyszerű eredmény ez a győzelem, főleg mert itt nagyon nehéz nyerni, kiváló játékosok alkotják az ellenfelet, jó csapatról van szó, így külön öröm a győzelem. Egyúttal megint bebizonyosodott, amiről már eddig is beszéltünk, hogy a jó minőségű pályán tudunk jó futballt játszani, ahogy ez most is történt, és ami nagyon nehéz Csepelen az ottani körülmények miatt. Lélektanilag is fontos volt a megérdemelt siker, a jövő héten jön a Dunaújváros, majd megyünk a Grosics Akadémiához, kell, hogy a játékosok bízzanak magukban. És szeretnék gratulálni az NB I-es csapatnak a győzelemhez és a nemzetközi szereplés kiharcolásához.”

A Honvéd NB III-as csapat ezzel a sikerrel visszavette az ötödik helyet a Dabastól, egy hét múlva pedig a negyedik Dunaújvárost fogadja.

 

NB III, KÖZÉP CSOPORT, 28. FORDULÓ

Kozármisleny FC–Budapest Honvéd-MFA 0–1 (0–0)

Kozármisleny

Vezette: Altorjay Áron (Schweighardt, Ring)

Gólszerző: Horváth R. (81.)

Sárga lap: Füredi (25.), Wittrédi (74.), Kiss M. (80.), Dino (82.), Komiszár (86.), Rácz Á. (87.), Fousseni (87.)

Kozármisleny: Molnár P. – Rácz Á. (Pergel, 87.), Rácz F., Wittrédi, Márkvárt P. (Tóth M., a szünetben), Havasi (Bodor, 78.), Horvát G., Kiss M., Kocsis, Füredi, Turi

Vezetőedző: Kovács Zoltán

Honvéd: Tomori – Temesvári, Soltész (Darabont, 91.), Horváth R., Szeles, Fousseni, Dino, Bence, Pisont P., Novák R. (Komiszár, 65.), Rózsahegyi

Vezetőedző: Pisont István

 


honvéd tv

Budapest Honvéd Youtube csatorna
A Bozsik Stadion bontásának újabb fázisa - kattintson a lejátszáshoz!
Kattints ide a Honvéd TV legfrissebb adásaiért!
Budapest Honvéd klubkártya kiváltás
Adója 1%-val támogassa a kispesti utánpótlást!

Fotók

tovább a fotógalériákhoz!