aktuális híreink

Vendégsiker

Bp. Honvéd – Dunaszerdahely 1-2

2013-06-26 18:57:18

Nemzetközi felkészülési mérkőzés

Budapest Honvéd – Dunaszerdahely 1-2 (0-2)

Bozsik Stadion, füves edzőpálya, 200 néző

Vezette: Oláh Gábor (Király Krisztián, Pápai Zoltán)

1. félidő: Kemenes - Lovric, Ignjatovic, Tandia, Alcibiade - Zivanovic, Diarra, Vécsei - Délczeg, Testardi, Holender

2. félidő: Szemerédi - Lovric (Baráth), Ignjatovic (Bobál D.), Alcibiade (Canzian), Ikenne-King - Nagy G., Mancini, Lőrinczy - Lopez, Diaby, Mensah

Gól: Gasparik (5', 0-1), Nulicek (39', 0-2), Diaby (54', 1-2)

Második felkészülési mérkőzésünkön a szlovák élvonalba visszajutott dunaszerdahelyieket fogadtuk. A találkozón egy próbajátékos mellett néhány új igazolásunk is pályára lépett.

Az 5. percben Gasparikot hagytuk üresen a tizenhatosunkon belül, a vendégek támadója pedig élt a lehetőséggel, és kilőtte a jobb alsó sarkot. 0-1!

Négy perccel később Holender végezhetett el szabadrúgást a kaputól 19 méterre, középről. Remekül eltalált lövése a jobb kapufán csattant, és a bal kapufát is érintve pattant vissza a mezőnybe. Nem volt szerencsénk...

Ezt követően átvettük a játék irányítását, és főleg Holendernek köszönhetően aktívabbá vált a támadójátékunk is, azonban az utolsó megmozdulásokba rendszerint hiba csúszott.

A 28. percben egy jó 35 méteres vendéglövést nyomott meg az élénk szél, a lefelé csapódó labda pedig a keresztlécen csattant.

A 34. percben Vécsei 22 méteres lövését védte a dunaszerdahelyi kapus.

Négy perccel később Holender erőtlen lövését fogta a vendégek hálóőre.

A 39. percben egy középre bejátszott labda Nuliceket találta meg, a szlovák játékos pedig nem hibázott. 0-2!

Két perccel később Vécsei jól eltalált lövése éppen befért volna a hosszú sarokba, a dunaszerdahelyi kapus azonban bravúrral szögletre ütötte a labdát.

A második félidőre Marco Rossi ezúttal is egy szinte teljesen új csapatot küldött a pályára.

A 47. percben Lőrinczy lövése szállt kapu fölé.

Három perccel később Diaby verte meg nagyon a védőjét, beadása (lövése?) csak néhány milliméterrel kerülte el a középen bevetődő Mensah cipőjének orrát.

Az 54. percben látványos támadás végén szépítettünk. Lőrinczy labdaszerzését követően tökéletes ütemben ugratta ki középen Diabyt, aki szépen lőtt a kapu bal oldalába. 1-2!

Tíz perccel később Mensah tekerte rá a labdát a tizenhatos vonaláról, a vendégek kapusa ismét bravúrral mentett szögletre.

A 67. percben Mancini is letette a névjegyét: 25 méteres bombája csak nagyon kevéssel kerülte el a bal felső sarkot.

A 75. percben Lőrinczy-Diaby-Mensah összjáték után ghánai játékosunk alig pörgetett a jobb alsó sarok mellé. Nagyon szép támadás volt!

Hat perccel a vége előtt Baráth tört előre a jobb oldalon, 20 méteres lövését azonban a jól védő vendégkapus hárítani tudta.

A második félidőben szinte kizárólag a dunaszerdahelyi kapu előtt folyt a játék, azonban az egyenlítés ezúttal nem sikerült.

A jövő csütörtöki Európa Liga mérkőzés előtt szombaton a Bozsik Stadionban tartjuk a főpróbát: 17 órától a szintén EL-résztvevő lengyel GKS Piast Gliwice csapatát fogadjuk.

 

Virág Gyula

 

 

 


honvéd tv

Budapest Honvéd Youtube csatorna
A Bozsik Stadion bontásának újabb fázisa - kattintson a lejátszáshoz!
Kattints ide a Honvéd TV legfrissebb adásaiért!
Budapest Honvéd klubkártya kiváltás
Adója 1%-val támogassa a kispesti utánpótlást!

Fotók

tovább a fotógalériákhoz!