aktuális híreink

Vernes visszatért

Sérülten érkezett, de a felkészülés kezdetére rendben lesz

2015-06-02 11:11:13

Vernes Richárd egy évvel ezelőtt az ausztrál Central Coast Mariners csapatához igazolt. A kölcsönadási szerződés lejárta után támadónk visszatért Kispestre. Ricsivel a légiós életről, tapasztalatairól, a hazatérésről és a jövőről is beszélgettünk.

Lejárt a szerződésed, bár az ausztráloknak opciója volt rád, a hosszabbítás még sem jött létre. Mi volt ennek az oka?

Közös megegyezéssel nem hosszabbítottuk meg a május 31-án lejáró szerződést. Rosszul, sérüléssel, betegséggel kezdődött a légiós életem. Amikor felgyógyultam erőnlétileg nem voltam toppon. Sok időbe tellett, amíg fizikálisan utolértem a többieket. Előbb csereként, majd később a kezdőcsapatban kaptam szerepet. Amikor a legjobb állapotban voltam, akkor egy újabb sérülést szenvedtem, kiugrott a vállam és meg kellett műteni. Közben új vezetősége lett a klubnak, és amikor leültünk a jövőről beszélni, megegyeztünk, hogy nem hosszabbítunk.

Milyennek értékeled az Ausztráliában eltöltött időt?

A sérülések miatt rossz emlékeim vannak, de azért hasznos tapasztalatokat is szereztem, Megtapasztaltam, hogy milyen a légiós élet több mint 10 ezer kilométerre a hazától. Mentálisan és fizikálisan is megerősödtem.

Az itthon ismert „rémségek”, mint krokodilok, pókok, kígyók valóban minden napi jelenségek Ausztráliában?

Szerencsére csak egyszer láttam egy pókot, amikor a moziból kijövet beültem a kocsiba, az anyósülés felöli oldalon egy kb. 15 centis pókot fedeztem fel, szerencsére ablakon kívül volt. Amikor kipattantam a kocsiból 5 percig nézegettem magam, hogy nincs-e rajtam az ízeltlábú. A másik élményen az volt, amikor edzés után regenerálódásként vízbe kellett állnunk, tőlünk kb. 30 méterre egy fehércápa úszkált.

Milyen volt a hazatérésed?

Első utam természetesen haza vezetett. Volt egy kis összeesküvés, apám és a bátyám tudta, hogy hazajövök, de a húgom és az édesanyám nem. Nagy meglepetés és öröm volt, amikor betoppantam a lakásba.

Mennyiben más az auszik focija, mint a miénk?

Fizikálisan előrébb tartanak, mint mi, de technikailag nem, igaz ugyan, hogy van egy-két kiemelkedő játékosuk. Az időjárás, a nagy meleg befolyásolja a teljesítményt, a körülmények viszont nagyon jók.

Figyelemmel kísérted az itthoni eseményeket?

Az időeltolódás miatt csak később értesültem az eredményekről, de minden összefoglalót megnéztem, és minden cikket elolvastam. Nyugodtan mondhatom, hogy napra kész voltam.

Mikor láthatunk újra a pályán?

Még a rehabilitációnál tartok, reményem szerint 1 hónap múlva már teljes értékű munkát tudok végezni. Arra koncentrálok, hogy a rehabilitációm jól sikerüljön és minél előbb topformába kerüljek. Szerencsére jó kezekbe kerültem. Szilágyi Ágnes nagyon jó fizioterapeuta.

Mit vársz a következő bajnokságtól?

Ha jól tudom ősztől 12 csapat lesz az NBI-ben, ha így lesz, akkor élesebb, színvonalasabb meccsek lesznek a bajnokságban. A csapatot a tabella első felébe várom. Remélem elkerülnek a sérülések és gólokkal járulhatok hozzá a sikeres szerepléshez.


honvéd tv

Budapest Honvéd Youtube csatorna
A Bozsik Stadion bontásának újabb fázisa - kattintson a lejátszáshoz!
Kattints ide a Honvéd TV legfrissebb adásaiért!
Budapest Honvéd klubkártya kiváltás
Adója 1%-val támogassa a kispesti utánpótlást!

Fotók

tovább a fotógalériákhoz!