aktuális híreink

Visszatértek a válogatottak

Felemás érzései vannak Baráth Botondnak

2018-10-17 13:59:00

Mosolyogva fogadta a társak gratulációt a felnőttválogatottban hétfőn debütáló Baráth Botond, aki a nemzeti csapatban szereplő Gróf Dáviddal, Holender Filippel és Nagy Gergővel – no meg az U21-es együttesnél szereplő Banó-Szabó Bencével, illetve Gazdag Dániellel – egyetemben szerdán már a Honvéddal edzett.

A válogatottak közül Baráth Botond és Gazdag Dániel dolgozott külön, a Banó-Szabó, Gróf, Holender, Nagy kvartett viszont már pályán volt az NB III-as csapatunkkal vívott gyakorlás során, a cél, hogy szombatra mindenki a lehető legjobb állapotba kerüljön. Amikor Gazdag Dániel állapotáról érdeklődtünk, bizakodva mondta, rendben lesz a lába.

Baráth Botond egyébként a Budapest Honvéd 99. válogatott játékosa – a 98. a 2017 júniusában bemutatkozó Eppel Márton volt –, s noha nem az észtországi 3–3 a legjobb eredmény, amiről álmodhattak a szurkolók, a Honvéd védője becsülettel helytállt a találkozón.

„Felemás érzéseim vannak – mondta Baráth Botond a Nemzeti Sportnak. – Nyilván jó, hogy bemutatkozhattam a válogatottban, viszont nem tudtunk nyerni. Viccbe illő két gólt kaptunk, beadásból, megpattanó labdából. A meccs elején nem koncentráltunk megfelelően, az észtek megzavarták a labdakihozatalainkat, de tizenöt perc után átvettük a kezdeményezést. Próbáltuk járatni a labdát, megkeresni a réseket, ahol meg tudjuk bontani az észtek védelmét, ez hellyel-közzel sikerült. Próbálkoztunk, mentünk előre, volt tartása a csapatnak. Sajnos két ilyen kapott góllal csak döntetlenre tudtuk hozni a mérkőzést.”

Baráth Botond ráadásul a válogatott Észtországba elkísérő szurkolókra figyelt. A lefújás után ő is követte a drukkerek felé induló és a biztatást megköszönő Szalai Ádám csapatkapitányt, sőt, Baráth még pacsizni is kiment a szurkolókhoz – ahogyan a Honvédnál ez szokás.
honvéd tv

Budapest Honvéd Youtube csatorna
A Bozsik Stadion bontásának újabb fázisa - kattintson a lejátszáshoz!
Kattints ide a Honvéd TV legfrissebb adásaiért!
Budapest Honvéd klubkártya kiváltás
Adója 1%-val támogassa a kispesti utánpótlást!

Fotók

tovább a fotógalériákhoz!