aktuális híreink

Emberhátrányban is nyerni tudtunk

A visszavágó hajrájában szerzett két góllal lett ötödször a Honvéd

2019-05-20 12:46:00

Tíz év után szerepelhet újra a Magyar Kupa döntőjében a Budapest Honvéd FC, amely május 25-én, szombaton 19:30 órától a Groupama Arénában lép pályára a Mol Vidi FC ellen. A döntőig tartó időszakban minden nap beszámolunk egy-egy érdekességről a Honvéd és a kupa történelme kapcsán, illetve felelevenítjük az eddigi hét kupasikert – következzen az ötödik, az 1996-os kupagyőzelem története.


Az 1995–1996-os szezonban a Magyar Kupa sorsa két mérkőzésen dőlt el. A finálé két résztvevője BVSC-Dreher és a Kispest-HFC volt. A tabellát tekintve a BVSC volt a meccs esélyese, hiszen a kék-sárgák a 2. a piros-feketék a 6. helyet szerezték meg a bajnokságban. Az első meccsre a vasutasok Szőnyi úti pályáján került sor, amit a hazaiak az egykori kispesti, Csábi József tizengyesből szerzett góljával 1–0-ra megnyertek.

A visszavágót a Bozsik Stadionban játszották. A KHFC gyűrte, gyömöszölte ellenfelét a hátrány ledolgozása érdekében, de a gól nem akart megszületni, ráadásul a kispestiek létszáma 10 főre olvadt, mert Puhl játékvezető a 61. percben kiállította Gabala Krisztiánt. Már úgy nézett ki, hogy a trófea Zuglóba kerül, ám a kilátástalannak tűnő helyzet nem vette kedvét a piros-feketéknek, és a mérkőzés hajrájában maga javára fordították a mérkőzést. A 87. percben Piroska Attila egyenlített, majd egy percre rá Árgyelán János vette be Koszta kapuját. A BVSC-nek nem volt válasza, így a kispestiek 5. alkalommal ünnepelhettek kupagyőzelmet.   


1996.06.08. SZOMBAT, 57. MAGYAR KUPA DÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉS

BVSC Dreher–Kispest HFC 1–0 (1–0)

Szőnyi út, 3000 néző

Gól: Csábi (35.– tizenegyesből)

Vezette: Molnár László (Kiss B., Bozóky)

BVSC: Koszta – Csábi – Molnár, Bondarenko, Szalma – Komódi, Zováth, Dárdai (Csordás, 46.), Aranyos (Farkas, 25.) – Bükszegi, Vincze

Edző: Egervári Sándor

KHFC: Vezér – Hahn – Tarlue, Mátyus – Árgyelán (Dubecz, 71.), Kovács B, (Kabát, 75.), Urbányi, Piroska, Gabala (Jovanovics, 59.) – Bárányos, Tóth M.

Edző: Török Péter

  

1996.06.20., CSÜTÖRTÖK, 57. MAGYAR KUPA, DÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ

Kispest-HFC–BVSC-Dreher 2–0 (0–0)

Bozsik Stadion, 6000 néző

Vezette: Puhl Sándor (Mező, Szilágyi)

Gól: Piroska (87.), Árgyelán (88.)

Kiállítva: Gabala (61.)

KHFC: Vezér – Hahn – Plókai, Mátyus – Forrai (Árgyelán, 71.), Urbányi, Bárányos, Piroska (Kovács B., 89.), Gabala – Jovanovics (Ghinda, 65.), Tóth M.

Edző: Török Péter

BVSC: Koszta – Csábi – Molnár, Bondarenko (Csordás, 89.), Szalma (Potemkin, 89.) – Komódi, Bognár, Zováth, Aranyos – Orosz (Farkas, 76.), Vincze                             

Edző: Egervári SándorMINDEN, amit a kupadöntőről tudni érdemes:

Jegyvásárlás: interneten keresztül meccsjegy.mlsz.hu oldalon, személyesen a TEX irodákban, továbbá az Új Hidegkuti Nándor Stadionban, az elővétel időpontjáról pedig a honlapunkon lehet tájékozódni.

Szektorok: az MLSZ döntése alapján a B2–C4 szektorokban foglalhatnak helyet a szurkolóink, a Honvéd-tábor helye pedig a B2, B3, C1 szektorokban lesz majd, így a szurkolók arra kérnek mindenkit, hogy aki a táborból szeretné kupagyőzelembe hajszolni a csapatot, az ide váltsa meg a belépőjét.

Jegyárak: A B2–C2 szektorokba 2500, míg a C3–C4 szektorokban 3500 forintba kerülnek a belépők. A jegyvásárláshoz klubkártya nem, személyes azonosításra alkalmas igazolvány azonban szükséges, s a rendezők kérik a szurkolókat, hogy az igazolvány a mérkőzésen is legyen náluk, a beléptetésnél ugyanis ellenőrizhetek ezt.

Szurkolói informácók: a tábor közös találkozót és vonulást is szervez a fináléra, erről ITT lehet bővebb információkat találni. A találkozó helyszíne a Bálna lesz, időpontja május 25., szombat 12:00 óra, és a szurkolók 17:00 órakor indulnak a Groupama Arénához. A szervezők kérik az autóval érkező drukkereket, hogy a Népligetben, illetve Szent László Kórház és környékén parkoljanak, amennyiben viszont van rá mód, a tömegközlekedést részesítsék előnyben.


A kupadöntőt felvezető sorozatunk korábbi részei:

Még két hét. Még 13 nap. Még 12 nap. Még 11 nap. Még 10 nap. Még 9 nap. Még 8 nap. Még 7 nap. Még 6 nap.

A kupagyőzelmek történetei:

1926., 1964. 1985. 1989


honvéd tv

Budapest Honvéd Youtube csatorna
A Bozsik Stadion bontásának újabb fázisa - kattintson a lejátszáshoz!
Kattints ide a Honvéd TV legfrissebb adásaiért!
Budapest Honvéd klubkártya kiváltás
Adója 1%-val támogassa a kispesti utánpótlást!

Fotók

tovább a fotógalériákhoz!