aktuális híreink

Fájó döntetlen

A 84. percig vezetett a Honvéd, a hajrában azonban egyenlített az MTK

2018-10-20 19:47:00

A nemrégiben elhunyt Honvéd-szurkoló, Szabó Zoltán emlékére tartott gyászszünettel kezdődött az MTK és a Honvéd összecsapása – a Honvéd-tábor egy „Drága Kishaver, örökre velünk maradsz” molinóval búcsúzott tőle –, amelynek már a harmadik percében helyzetbe került Batik Bence, s bár akkor még fölé lőtte a labdát, 33 perccel később nem hibázott.

No de ne szaladjunk ennyire előre, hiszen Batik próbálkozása után Djordje Kamber (közelről) és Danilo (távolról) is veszélyeztetett, s a brazil támadó lövésénél még csak a 11. percben jártunk.

Jól kezdte tehát a Honvéd a mérkőzést, csapatunk többször remekül támadta le a hazai együttest, megakadályozva ezzel a nyugodt labdakihozatalt. Igaz, a kezdeti vendéglehetőségeket követően az MTK jelezte, hogy szeretné megelőzni a Honvédot a tabellán, Bognár István és Gera Dániel is többször próbálkozott, utóbbi lövésénél Gróf Dávid védésére is szükség volt.

Így érkeztünk el a már említett 36. percig, amikor Heffler Tibor bal oldali szögletét Djordje Kamber csúsztatta meg a röviden, a hosszún remekül érkező Batik Bence pedig a kapuba fejelte a labdát, 1–0 a Honvédnak!

A félidő hátralevő részében Schäfernek volt még egy veszélyes lövése, de Baráth Botond lábáról szögletre pattant a labda, így 1–0-ás Honvéd-vezetéssel vonulhattak öltözőbe a csapatok. S érdemes megjegyezni, ebben a szezonban még egyszer sem kaptak ki akkor a mieink, amikor megszerezték a vezetést.

A térfélcserét követően is Honvéd-helyzetekkel folytatódott a találkozó, miközben az MTK igyekezett egyre nagyobb nyomást helyezni a védelmünkre. Bognár szabadrúgását Gróf Dávid ütötte szögletre az 57. percben, viszont a kék-fehér akciók számának növekedése a gyors kontratámadásokra is lehetőséget adott.

Az utolsó fél órára Tomás Pilík váltotta Banó-Szabó Bencét, a 71. percben pedig Holdampf Gergő állt be, a nyáron igazolt középpályásnak ez volt az első NB I-es mérkőzése a Honvéd színeiben. A hajrában előbb Kamber szerelte nagy helyzetben Lencsét, majd Holender Filip remek lövését tornázta ki a léc alól Kicsak kapus. A 84. percben viszont már nem tudtunk menteni, kétszer sem sikerült felszabadítani, a labda pedig Bognár István elé került, aki 16 méterről a bal alsó sarokba lőtt, 1–1.

A háromperces hosszabbításban még mindkét csapat előtt adódott egy-egy lehetőség, gól azonban már nem esett, így hiába volt sokáig nálunk az előny, végül be kellett érnünk a döntetlennel.honvéd tv

Budapest Honvéd Youtube csatorna
A Bozsik Stadion bontásának újabb fázisa - kattintson a lejátszáshoz!
Kattints ide a Honvéd TV legfrissebb adásaiért!
Budapest Honvéd klubkártya kiváltás
Adója 1%-val támogassa a kispesti utánpótlást!

Fotók

tovább a fotógalériákhoz!