aktuális híreink

Negyedik hely és gólkirályi cím

Sikerrel zárta a Honvéd és Holender az NB I záró fordulóját

2019-05-19 20:05:00

17:00: elkezdődött az OTP Bank Liga utolsó fordulója. A DVSC a harmadik 48 ponttal, az Újpest ugyanennyivel negyedik, a mieink pedig 46 ponttal, az ötödik helyről várják a záró fordulót. A keretből öt sárga lapja miatt hiányzik Batik Bence, míg Szendrei Norbertre bokasérülése miatt nem számíthat Supka Attila edző.

17:15: a Honvéd kezdte aktívabban a mérkőzést, Mezghraninak volt egy veszélyes középre passzolt labdája, ami mindenki előtt elgurult, s egyébként is inkább a mieink birtokolták többet a labdát, és voltak kezdeményezőbbek. Akárcsak az Új Hidegkuti Nándor Stadionban, Debrecenben és Diósgyőrben is 0–0 volt az állás, így a dobogóért harcoló csapatok sorrendje nem változott.

17:30: előbb a Debrecen, majd a Honvéd szerzett vezetést, viszont mivel a DVTK–Újpest találkozó 0–0-ra állt, a DVSC, Újpest, Honvéd sorrend nem változott. Főleg mivel hiába Holender Filip szezonbeli tizenhatodik gólja, találatát követően két perccel máris egyenlített az MTK Lencse révén. A gólváltás után kiegyenlítettebb lett a meccs képe, sőt az első félóra vége felé (amikor a Paks szépített Debrecenben) a kék-fehérek vették át a kezdeményezést.

17:45: a 33. percben a DVSC meglőtte a harmadik gólját, a DVTK megszerezte a vezetést, utóbbi pedig azt jelentette, hogy Honvéd-siker esetén csapatunk megelőzné az Újpestet. Ehhez persze szükség lett volna a győzelemre, s bár csapatunk igyekezett, kétszer is les miatt úszott el egy-egy ígéretesnek tűnő lehetőség. Az első félidő hosszabbításában aztán Ben-Hatira ugratta ki Danilót, aki a kapus mellett középre gurított, Holendert azonban megelőzte a védője. A szünetben így állt a tabella: 3. DVSC 51, 4. Újpest 48, 5. Honvéd 47

18:00: a szünetben Supka Attila cserélt, Änis Ben-Hatira helyett Heffler Tibor lépett pályára.

18:15: mozgalmasan indult a második félidő, hiszen előbb Bognár lövésénél kellett bemutatnia egy szép védést Gróf Dávidnak, majd Kanta József kapott sárga lapot a Nagy Gergővel szembeni szabálytalanságért, s mivel ez már a második volt neki, Andó-Szabó játékvezető kiállította az MTK csapatkapitányát. Hat percre rá pedig ismét megszereztük a vezetést, Kukoc szöglete után Kamber (aki a 60. percben a gólvonalról mentett) bombázott a kapuba, igaz, közben a Debrecen már 4–1-re ment a Paks ellen, viszont a mieink sikere és az Újpest miskolci veresége (a DVTK továbbra is 1–0-ra vezetett) negyedik helyet ért volna.

18:30: hiába került emberhátrányba az MTK, büntetőt rúghattak a kék-fehérek, miután a játékvezető úgy ítélte meg, hogy Nagy Gergő szabálytalan volt a kapunak háttal cselezni próbáló Vogyicskával szemben, az első MTK-gól szerző Lencse azonban magasan fölé lőtte a labdát – hatalmas kövek gördültek le a honvédos szívekről. A folytatásban Supka Attila Danilo helyett a 75. percben betaláló David N’Gogot küldte pályára, közben pedig ahogy mentek előre a percek, úgy vette át a futball helyét a feszültség, ami persze érthető is, hiszen az MTK menthetetlenül sodródott a másodosztály felé. Mi viszont továbbra is a negyedik helyen álltuk, egyedül azt fájlalhattuk, hogy Lanzafame is megszerezte a tizenhatodik gólját, s ismét holtversenyben állt az olasz támadó és Holender Filip.

18:45: N’Gog jó cserének bizonyult, hiszen a hosszabbításban a második gólját is megszerezte, így a Honvéd kiütéses győzelmet aratott, s mivel az Újpest kikapott Miskolcon, a diadal egyben előzést is ért, együttesünk ezzal megszerezte a negyedik helyet, és a kupadöntő eredményétől függetlenül szerepelhet a nemzetközi porondon! Szép volt, fiúk!
honvéd tv

Budapest Honvéd Youtube csatorna
A Bozsik Stadion bontásának újabb fázisa - kattintson a lejátszáshoz!
Kattints ide a Honvéd TV legfrissebb adásaiért!
Budapest Honvéd klubkártya kiváltás
Adója 1%-val támogassa a kispesti utánpótlást!

Fotók

tovább a fotógalériákhoz!