aktuális híreink

Nem sikerült

Vezetett, de sajnos kikapott a Honvéd a DVTK vendégeként

2019-02-16 19:53:00

A kispadon: Änis Ben-Hatira. A Budapest Honvéd kedden jelentette be a korábbi Bundesliga-játékos szerződtetését, s mivel a támadó középpályás papírjai rendben voltak, Supka Attila mester csereként már számított az egyelőre még meccshiánnyal küzdő labdarúgóra.

A szakvezető egyébként két helyen változtatott a DVTK-val szembeni mérkőzésre a PAFC ellen győztes gárdán, az eltiltását letöltő Batik Bence került Ivan Lovric helyére, míg a bal oldalon Eke Uzoma helyett Tonci Kukoc kapott lehetőséget.

A középpályán pedig ezúttal a Gazdag, Heffler, Szendrei belső hármas szerepelt, ami azért is érdemel említést, mert Heffler és Gazdag is tevékeny részt vállalt abban, hogy csapatunk már a 15. percben megszerezte a vezetést. Holender szöglete után ugyanis felszabadítottak a védők, Heffler a félpályánál begyűjtötte a labdát, majd hosszú indítással hozta játékba a tavasszal remekül teljesítő Gazdagot, aki elgurította a labdát a kifutó kapus mellett, amit aztán Danilo pofozott a hálóba. Brazil támadónknak ez volt a szezonbeli hetedik gólja, amivel feljött a góllövőlista negyedik helyére, eggyel lemaradva az éllovas Holender Filip, Davide Lanzafame, Molnár Gábor trió mögött.


A gólt követően – akárcsak előtte – jobbára kiegyenlített játék zajlott a pályán, mindkét kapu előtt adódtak kisebb helyzetek, Gróf Dávidnak kellett is egyet védenie, összességében azonban nem forgott komoly veszélyben a Honvéd előnye. A csapat fegyelmezetten, koncentráltan játszott, ráadásul a vezetés birtokában a gyors ellentámadásokra is lehetett alapozni. (No meg arra, hogy a 2018–2019-es szezonban még nem kapott ki a Honvéd, ha megszerezte a vezetést az adott mérkőzésen.)

A második félidőt a DVTK kezdte aktívabban, bár Gazdag előtt is adódott ígéretes lehetőség – a védők blokkolták a lövését –, de egyértelműen a hátrányban lévő hazai együttes volt a kezdeményezőbb. Eleinte úgy tűnt, hogy ettől függetlenül az első félidő szellemében folytatódik a mérkőzés, a 62. percben azonban egyenlített a Diósgyőr. Egy rossz kirúgásra csapott le a hazai együttes, majd a remek ütemben kiugratott Vernes Richárd lőtt a hálóba.


Ekkor már David N’Gog szerepelt a gólunkat szerző Danilo helyett, akit az 56. percben egy összecsapás után le kellett cserélnie Supka Attilának.

A szakember aztán a hazai egyenlítést sem nézte tétlenül, rögtön jelezte Änis Ben-Hatirának, hogy eljött a debütálás ideje! A német-tunéziai középpályás Szendrei Norbert helyére érkezett a 68. percben, rögtön egy látványos csellel próbálkozott, majd az ő csúsztatását követően fejelt N’Gog, ami után Bukrán kapus tolta szögletre a labdát.


Két perccel később aztán még jobban bosszankodhattunk, mivel Prosser Dániel érkezett remek ütemben a védőink mögé belőtt labdára, és a kapu jobb oldalába lőve megfordította a mérkőzést. A második kapott gólt követően Májer Milán is pályára lépett, a Honvéd pedig mindent egy lapra feltéve támadott az egyenlítésért.

Ez azonban sajnos nem jött össze, a DVTK megőrizte az előnyét – noha a videó tanúsága szerint Mohamed Mezghrani nem magától esett el a tizenhatoson belül a hajrában –, így hiába vezetett a csapat, sajnos vereséget szenvedett.honvéd tv

Budapest Honvéd Youtube csatorna
A Bozsik Stadion bontásának újabb fázisa - kattintson a lejátszáshoz!
Kattints ide a Honvéd TV legfrissebb adásaiért!
Budapest Honvéd klubkártya kiváltás
Adója 1%-val támogassa a kispesti utánpótlást!

Fotók

tovább a fotógalériákhoz!