aktuális híreink

Supka Attila továbbjutást vár

Tétmeccsen és felkészülési mérkőzésen is elemezte a stáb a Rabotnicski játékát.

2018-07-11 09:49:00

A szerdai Európa-liga-selejtező előtti sajtótájékoztatón Supka Attilát a Honvéd vezetőedzőjét, és Danilót faggathatták az újságírók. A Danilóval készült anyagunkat már olvashatták szurkolóink, ezúttal a Supka Attilával készült beszélgetésünket közöljük.

Mit vár a Rabotnicski elleni mérkőzéstől?

Olyan mérkőzést szeretnénk játszani, amellyel megteremtjük annak az alapját, hogy a visszavágón továbbjussunk a következő fordulóba. Bízom benne, hogy a játékosok mindent megtesznek, ennek érdekében. Az utolsó két felkészülési mérkőzésükön már lehetett pozitív dolgokat látni, ha meg tudjuk valósítani az elképzeléseinket, akkor úgy gondolom, nem lehetnek problémáink.

Mennyire sikerült feltérképezni az ellenfelet?

Több mérkőzésüket is láttuk az InStat elemezőrendszerben, és a kollégáim Szlovéniában megnézték őket egy felkészülési mérkőzésen. Úgy érzem, elég információt kaptunk róluk. Sok múlik majd azon, hogy milyen lesz a koncentrációnk. Mint mondtam már, az utolsó felkészülési meccseken jól játszottunk, például a Zlate Moravce ellen az első harminc perc nagyon jól sikerült, sok helyzetet dolgoztunk ki, s bár sajnos nem tudtuk értékesíteni azokat, a második félidőben meg tudtuk fordítani a mérkőzést. Azt gondolom, hogy ez a csapat tartását bizonyítja. Elszántak a játékosok, a továbbjutás érdekében mindent meg fognak tenni.

Kik nem tartottak a csapattal, és miért nem tudtak jönni?

Van néhány játékosunk, aki kisebb nagyobb sérüléssel bajlódik. Baráth Botond a Partizan elleni mérkőzésen szenvedett térdsérülést, a jövő héten már elkezdheti a tréninget. Boti nagyon fontos játékosa a csapatnak, bízunk benne, hogy a következő fordulóban már számításba tudjuk venni. Banó-Szabó Bencének szintén a térdével voltak problémája, ő már elkezdte a rehabilitációs futásokat, remélhetőleg ő is hamarosan a csapat rendelkezésére állhat. Ivan Lovric a múlt héten már játszott egy félidőt, úgy néz ki, egyre jobb állapotban van, lehet számítani rá az elkövetkezendő időben. Holdampf Gergőnek kisebb fajta problémái vannak a combjával, de jövő héten már ő is csatlakozik a csapathoz.

Hat új játékost igazoltunk, közülük Holdampf Gergő otthon maradt sérülés miatt, a többieket elhozta Szkopjébe. Kik fognak játszani közülük?

Mindegyikük olyan posztra érkezett, amire szükségünk volt. Kezdjük a védőkkel: Batik Bence kezdő lesz, s mellette a belső védő posztjára szerződtetett Dino Skvorc is játszani fog. Mindkét játékos erőssége lehet a csapatnak. Hiányposztra, a bal oldali védő helyére hoztuk Uzoma Ekét, aki már az előző szezonban is bizonyította, hogy jó labdarúgó. A középpályára Vadócz Krisztiánt igazoltuk, akit nem kell bemutatni, Honvéd-kötődésű, jó futballista, 42-szeres válogatott. Krisztiánnak nagy szerepe lesz abban, hogy összefogja a csapatot és jó irányba terelje a játékunkat. Biztos vagyok benne, hogy maximálisan megoldja ezt a feladatot.

Elöl Danilo helye vitathatatlan, de ki lesz a párja?

Daninak kicsit viccesen mondtam, hogy könnyű helyzetben van, mert egyedüli center, viszont egyben nehéz is a dolga, mert mindenki tőle várja, hogy eredményes legyen. Bízunk benne, hogy megtalálja a góllövő cipőjét, és úgy mint tavasszal, most is fontos gólokat fog szerezni. Valószínűleg ezen a mérkőzésen Lukács kerül Danilo mellé, akinek a sebességére fogunk építeni. Bízunk benne, hogy a két gyors játékosunkkal helyzeteket tudunk kialakítani és ezeket értékesíteni is fogjuk.

Milyen kezdőcsapattal lépünk pályára szerdán?

Majdnem ugyanaz a tizenegy fog pályára lépni, amely az utolsó felkészülési meccs első félidejében játszott, csak egy helyen változik majd az összeállítás.


honvéd tv

Budapest Honvéd Youtube csatorna
A Bozsik Stadion bontásának újabb fázisa - kattintson a lejátszáshoz!
Kattints ide a Honvéd TV legfrissebb adásaiért!
Budapest Honvéd klubkártya kiváltás
Adója 1%-val támogassa a kispesti utánpótlást!

Fotók

tovább a fotógalériákhoz!