aktuális híreink

Szeretném megmutatni

Beszélgetés Filip Holenderrel

2013-02-13 12:19:39

Négy akadémistánk került fel az NB1-es együttesünk  keretébe, akik  majd a Viareggio-i torna után csatlakoznak  felnőtt csapatunkhoz. A fiatalok, tehetségükkel és mutatott teljesítményükkel vívták ki, hogy egy lépcsőfokot feljebb lépve a Budapest Honvéd első csapatában is  bizonyíthassanak. Bobál Gergely, Csábi Mihály és Lőrinczy Attila mellett, a négyesnek tagja még Filip Holender is. Vele a külföldi próbajátékról hazatérve beszélgettünk.

- Filip, akik járnak utánpótlás mérkőzésekre, azok tudják ki vagy, de téged is, akárcsak másik három társadat, igazából ezekből az interjúkból ismerhetik meg szurkolóink. Kérlek mutatkozz be az olvasóknak. Hol  és mikor kezdtél focizni?

- Filip Holender vagyok, 19 éves és a szerbiai Kragujevácon születtem. 7 éves koromban kezdtem focizni szülővárosomban, a Radnicski Kragujevác csapatában.

- Futballozott-e valaki a családban, volt valami, vagy valaki, aki inspirált, hogy labdarúgó legyél?

- Nem focizott senki, az édesapám kosárlabdázott, abban az időben nagyon jó volt a délszláv kosárlabda. 2009-ben kerültem a Magyar Futball Akadémiára. Szerettem volna ide kerülni, mert a nagypapám magyar és ez inspirált engem és az is, hogy nagyon szeretnék itt játszani, megmutatni, hogy tudok játszani és gólokat rúgni.

- Mit szólt az apukád, hogy elkerül a fia Magyarországra, ráadásul nem is kosárlabdázónak?

- Nem okozott ez otthon semmi gondot, problémát, ráadásul én is szeretem a kosárlabdát, de nyugodtan mondhatom, hogy minden sportágat szeretek.

- Hogy kerültél a Magyar Futball Akadémiára?

- A menedzserem szólt, hogy ez egy nagyon jó akadémia, érdemes lenne megnézni. Örültem neki és azt mondtam, hogy remek, próbáljuk meg. Eljöttem próbajátékra és ezt követően sikerült ide kerülnöm. Tetszett és tetszik minden, ami van, időközben sok barátra is szert tettem.

- Amióta ide kerültél a Honvédhoz, mint említetted is, sok társra, barátra leltél. Én úgy vettem észre, hogy tisztelnek és szeretnek is a játszótársak, ehhez azonban tényleg olyan futballt is kell produkálni, mint amilyet te produkáltál, és amivel kivívtad, hogy felvigyenek az első csapat keretébe.

- Igen, mindent megakarok csinálni, már nagyon várom az edzéseket és még egyszer mondom, meg akarom mutatni, hogy szeretek, akarok és birok játszani, gólt, gólokat rúgni és nemcsak edzeni.

- Az nagyon jó dolog és óriási lökést adhat neked is, hogy többen kerültetek fel és rajtatok kívül a felnőtt csapatnál is játszanak olyanok, akik társaid voltak itt az akadémián, Ők segíthetnek a beilleszkedésben.

- Igen, nagyon jó érzés. A Geri, Miske és az Ati is nagyon jó játékos és örülök, hogy Ők is felkerültek az akadémiáról.

- Negyedik éve vagy itt a Honvédnál, most felkerültél a felnőtt csapathoz. Ne felejtsük el azonban, hogy te most bele kóstolhattál a nyugati futball környezetébe, olyan elit angol kluboknál, mint a Manchester City és a QPR. Hogy érezted magad?

- Jól éreztem kint magam, minden nagyon rendben és jó volt. Én úgy láttam, hogy például a Manchester City utánpótlás csapata nem sokkal jobb mint mi, szerintem itt nálunk is  sok jó játékos van, remélem amikor felkerülünk az NB1-es kerethez, ezt be is fogjuk bizonyítani.

- Több ízben játszottál már, akárcsak Lőrinczy Attila, irányító középpályást, de szélső középpályást is. A pálya melyik részén érzed otthon magad? Mennyire látod az esélyét annak, hogy tavasszal esetleg már játéklehetőséghez jutsz az első csapatban?

- Attila irányító középpályás, nekem viszont jobban tetszik, amikor a jobb vagy bal szélen játszhatok, mert úgy érzem, hogy elég gyors vagyok és ezt szeretném is megmutatni. Bizakodó vagyok.

- Nem hagyhatjuk ki, hogy a kispesti szurkolók már arról álmodnak, hogy a felnőtt csapatot jelentős számban ti, az akadémiáról kikerült fiatalok alkotjátok. Érzitek-e ennek a súlyát és találkoztatok-e már ezzel az elvárással?

- Igen, igen! Megszeretném, megszeretnénk mutatni a Honvéd szurkolóknak és mindenkinek, hogy tudunk focizni, nyerni és gólokat rúgni a tavaszi szezonban.

- Sok sikert ehhez és köszönöm a beszélgetést.

 

Maros József

 


honvéd tv

Budapest Honvéd Youtube csatorna
A Bozsik Stadion bontásának újabb fázisa - kattintson a lejátszáshoz!
Kattints ide a Honvéd TV legfrissebb adásaiért!
Budapest Honvéd klubkártya kiváltás
Adója 1%-val támogassa a kispesti utánpótlást!

Fotók

tovább a fotógalériákhoz!