aktuális híreink

Tichy Lajos Sportcentrum

Immár a Honvéd legendájának nevét viseli az újjáépített KAC-pálya

2019-06-15 18:28:00

A Puskás Ferenc iskola és a Bozsik Stadion után a mai naptól újabb kerületi létesítmény viseli egy kispesti legenda nevét. Az MLSZ támogatásának is köszönhetően újjáépített KAC-pályának mostantól Tichy Lajos a névadója, miután szombaton ünnepélyes keretek között avatták fel a kispesti Katona József utcában a Tichy Lajos Sportcentrumot. Gajda Péter kispesti polgármester ünnepi beszéde után Kozma Mihály a Honvéd legendája, Tichy Lajos özvegye és lánya, valamint a polgármester közösen leplezték le a Kristóf Lajos szobrászművész által készített mellszobrot.  

Az új műfüves pálya első meccse előtt kiderült, hogy Honvéd-győzelemmel avatják a pályát, hiszen a Honvéd-öregfiúk a Honvéd-szurkolókkal mérték össze erejüket. A Détári Lajos által edzett öregfiúk 8–2-re nyertek, ami nem csoda, hiszen olyan egykori kiválóságok alkottak a szeniorok csapatát, mint Cseh András, Orosz Ferenc, Bárányos Zsolt, Árki Gábor, Szabó Tibor, Zana Norbert, Szamosi Tamás és Zoltán, Hungler Gábor, Erdei Sándor és Mátyus János. 

A gálameccs után kispályás villámtorna következett, négy kispesti iskola és a Magyar Futball Akadémia régióválogatottjának részvételével. Itt a Honvéd-MFA Régió csapata büszkén képviselte a Budapest Honvédot és kreatív játékkal, kapott gól nélkül nyerte a tornát! Az edzői feladatokat Vatai Attila Régió vezető, Borgulya Tamás (Pilis) és Sinkó Balázs (Gloriett SE) látta el. A válogatott tagjai 6 partnerklubból érkeztek: Virág Mátyás (ESMTK), Szabó Ákos, Papp Lőrinc, Kiss Márton, Horváth Martin (IKARUS) Rácz Kálmán (Monor), Kerekes Olivér, Antall Zsombor (GLORIETT), Gál Szabolcs (Pilis) Borbély András (Szigethalom)

Nemcsak a labdarúgók, az atlétika kedvelői is őrülhettek, mert a foci pálya körül rekortán futópálya is átadásra került. A futóversenyre bárki nevezhetett, a táv stílszerűen 1935 méter volt, ez a szám ugyanis Tichy Lajos születési éve.


honvéd tv

Budapest Honvéd Youtube csatorna
A Bozsik Stadion bontásának újabb fázisa - kattintson a lejátszáshoz!
Kattints ide a Honvéd TV legfrissebb adásaiért!
Budapest Honvéd klubkártya kiváltás
Adója 1%-val támogassa a kispesti utánpótlást!

Fotók

tovább a fotógalériákhoz!