aktuális híreink

A kupa „varázsa”

Vannak korszakos klasszisaink, akik sajnos nem emelhették magasba a serleget

2019-05-12 14:48:00

Tíz év után szerepelhet újra a Magyar Kupa döntőjében a Budapest Honvéd FC, amely május 25-én, szombaton 19:30 órától a Groupama Arénában lép pályára a Mol Vidi FC ellen. A döntőig tartó időszakban minden nap beszámolunk egy-egy érdekességről a Honvéd és a kupa történelme kapcsán, illetve felelevenítjük az eddigi hét kupasikert – 2. rész.


A Magyar Kupát megnyerni és magasba emelni bizony nagy dicsőség, s noha a Honvéd hét alkalommal és elhódította a serleget, mégis vannak a klubnak olyan klasszisai, akiknek ez nem adatott meg. Hiába volt több korszakban is kiemelkedő csapata a Honvédnak, az első és a második siker között 38, míg a második és a harmadik diadal között 21 esztendő telt el.

Ez pedig azt is jelenti, hogy klubnak olyan világklasszisai nem nyerték meg a trófeát, mint Bozsik József és Puskás Ferenc. Öcsi bácsiék ugyan 1955-ben a döntőig jutottak, de azt finálét a Vasas nyerte meg.


MINDEN, amit a kupadöntőről tudni érdemes:

Jegyvásárlás: interneten keresztül meccsjegy.mlsz.hu oldalon, személyesen a TEX irodákban, továbbá az Új Hidegkuti Nándor Stadionban, az elővétel időpontjáról pedig a honlapunkon lehet tájékozódni.

Szektorok: az MLSZ döntése alapján a B2–C4 szektorokban foglalhatnak helyet a szurkolóink, a Honvéd-tábor helye pedig a B2, B3, C1 szektorokban lesz majd, így a szurkolók arra kérnek mindenkit, hogy aki a táborból szeretné kupagyőzelembe hajszolni a csapatot, az ide váltsa meg a belépőjét.

Jegyárak: A B2–C2 szektorokba 2500, míg a C3–C4 szektorokban 3500 forintba kerülnek a belépők. A jegyvásárláshoz klubkártya nem, személyes azonosításra alkalmas igazolvány azonban szükséges, s a rendezők kérik a szurkolókat, hogy az igazolvány a mérkőzésen is legyen náluk, a beléptetésnél ugyanis ellenőrizhetek ezt.

Szurkolói informácók: a tábor közös találkozót és vonulást is szervez a fináléra, erről ITT lehet bővebb információkat találni. A találkozó helyszíne a Bálna lesz, időpontja május 25., szombat 12:00 óra, és a szurkolók 17:00 órakor indulnak a Groupama Arénához.


A kupadöntőt felvezető sorozatunk korábbi része:

Még két hét.

A kupagyőzelmek történetei:

1926.


honvéd tv

Budapest Honvéd Youtube csatorna
A Bozsik Stadion bontásának újabb fázisa - kattintson a lejátszáshoz!
Kattints ide a Honvéd TV legfrissebb adásaiért!
Budapest Honvéd klubkártya kiváltás
Adója 1%-val támogassa a kispesti utánpótlást!

Fotók

tovább a fotógalériákhoz!