aktuális híreink

Végre siker!

Holender duplázott, a Honvéd pedig parázs mérkőzésen győzte le a PAFC együttesét

2019-02-09 19:51:00

Szomorúan kezdődött a Budapest Honvéd–PAFC mérkőzés, hiszen az olimpiai bajnok Ihász Kálmán és a Honvéd-tábor egyik tagjának, Lankovits András, Ördögnek a tiszteletére gyászszünettel indult a találkozó.

A kezdőrúgást Lankotivs András felesége, Lankovitsné Zsömbölyi Rita és lánya, Lara végezték el, majd azt láthattuk, hogy az első percekben a vendégek bizonyultak aktívabbnak, Radó és Urblík is veszélyeztetett, a két helyzet között pedig a sérülésből visszatérő Djordje Kamber kapott sárga lapot. A Honvéd azonban sikerrel átvészelte az első perceket, majd a kilencedikben kíméletlenül használt ki a védelmi hibát: amíg Heris és Hadzsiev egymásra várt, Holender Filip lecsapott a labdára, és kilőtte a kapu bal oldalát!


A gól után lendületben is maradt a sérült Zakaria Beglarishvilit, a beteg Nagy Gergőt és az eltiltott Batik Bencét nélkülöző Honvéd, Danilo ollózott fölé, míg a 17. percben újabb védelmi hibát és újabb Holender-gólt jegyezhettünk fel. Ezúttal Djordje Kamber hatalmas (jobb oldali) bedobása ment el az egymásra várók védők és Hegedűs kapus között, a berobbanó Holender pedig a kapuba továbbított.


A folytatásban már nem adódott újabb helyzet a mieink előtt, s jobbára inkább a mezőnyben zajlott a játék, a védelmünk biztosan állt a lábán, így 2–0-ás előnnyel mehetett a szünetre a csapat. A félidőben Supka Attila nem változtatott, a vendégek – érthetően elégedetlenebb – mestere viszont cserélt, Kiss Tamás helyett Liridon Latifi állt be.

A második játékrész hasonlóan indult, mint az első, ismét a PAFC kezdett veszélyesebben, négy szögletet is lőhetett a rivális, a másodiknál Szolnoki csúsztatott mellé, míg a negyediknél Latifi fejesét védte Gróf. Sajnos a kezdeti vendégrohamokat ezúttal nem követte két, de még egy Holender-gól sem (Gazdag fejelt fölé egy Holender-szabadrúgást), a PAFC játszott mezőnyfölényben, igaz, komoly gólszerzési lehetőség nem adódott a rivális előtt. A 62. percben aztán egy kontratámadás végén Danilo lőtt fölé akrobatikus mozdulattal, két percre rá pedig újabb Gróf-védést jegyezhettünk fel, de ezúttal már a nagyobbik fajtából – kapusunk Latifi lövését tolta szögletre.

Az utolsó bő 20 percre Szendrei Norbert, illetve Danilo helyett érkezett Májer Milán és Tischler Patrik, öt perccel később pedig szépítettek a vendégek, Radó András megpattanó lövése kötött ki a hálóban, kifejezetten izgalmassá változtatva így a hajrát. Vérszemet kapott a vendégcsapat, csakhogy a csereként beállt Latifi a 81. percben megkapta a második sárga lapját, így tíz emberre fogyatkozott a PAFC. 


A hátrányban lévő vendégcsapatnak persze így is hajtania kellett az egyenlítésért, de így a mieink előtt is több terület adódott, egy gyors ellentámadás végén a csereként beálló N’Gog lövését védte Hegedűs, majd a 85. percben Grófban akadt el Varga József fejese. Parázs pillanatokat hoztak az utolsó percek, Varga, Gazdag és Heris is besárgult, s mivel utóbbi a második sárgáját kapta, a vendégek kilenc emberrel fejezték be a mérkőzést.

A Honvéd tehát megszerezte első idei győzelmét, megszakította hatmeccses nyeretlenségi sorozatát, és a Debrecen vereségét kihasználva csapatunk fellépett a dobogó harmadik fokára.

Valahol fent most Ördög is biztosan mosolyog.honvéd tv

Budapest Honvéd Youtube csatorna
A Bozsik Stadion bontásának újabb fázisa - kattintson a lejátszáshoz!
Kattints ide a Honvéd TV legfrissebb adásaiért!
Budapest Honvéd klubkártya kiváltás
Adója 1%-val támogassa a kispesti utánpótlást!

Fotók

tovább a fotógalériákhoz!