aktuális híreink

„Vezér akarok lenni”

Gyerekkori edzője rendszeresen az Aranycsapatról mesélt Änis Ben-Hatirának

2019-02-12 12:44:00

Mint arról már beszámoltunk, a Budapest Honvéd FC másfél éves szerződést kötött Änis Ben-Hatirával, az alábbiakban pedig a játékossal készített bemutatkozó interjúnkat olvashatják.

 

2018 májusában távoztál a tunéziai Eperance együttesétől, mi történt veled azóta?

Németországban voltam, közel álltam ahhoz, hogy visszatérjek a Bundesligában, aztán végül másként alakult az élet. A sors úgy hozta, hogy Magyarországra, a Honvédhoz kerültem, örülök, hogy egy ilyen nagy múltú klubbal köthettem szerződést. Az elmúlt hónapokban a Schalke együttesével tréningeztem, lehetőséget kaptam tőlük arra, hogy formában tartsam magam. Minden nap edzettem, a szerződéskötés előtti orvosi felmérésem is remek eredményt hozott.

A megállapodás előtt mit tudtál a Honvédról?

Többet, mint azt sokan elsőre gondolnák. Négyévesen kezdtem el futballozni, és az első években egy idős úriember volt a mesterem, aki rendszeresen mesélt az Aranycsapatról, Puskás Ferencről, illetve az 1954-es világbajnoki döntőről. A Honvéd híres klub, Európában sokan ismerik, ráadásul 2007-ben pályára is léptem a mostani együttesem ellen, amikor a Hamburggal játszott az UEFA-kupában.

A Hertha BSC-nél pedig magyar edződ volt Dárdai Pál személyében.

Emlékszem, a szakember akkor tette meg az első lépéseit felnőttedzőként, egyébként ő az egyetlen magyar, akit személyesen ismerek. Nehéz helyzetben vette át a Hertha irányítását, de remekül dolgozik, nem véletlen, hogy már négy éve ő vezeti a csapatot, lépésről lépésre fejlődik ő és a Hertha is, szerintem a következő években is előre léphetnek majd.

Te pedig a Honvéd színeiben léphetsz majd előre, mondhatjuk, hogy ez a szerződés egy új esély a karrieredben?

Azt vallom, hogy mindannyiunk számára rendre új és új esélyeket kínál az élet, rajtunk múlik, hogy ezekkel tudunk-e élni. Boldog vagyok, hogy a Honvéd játékosa lehetek, szeretnék minél hamarabb megismerkedni Supka Attila vezetőedzővel, a társakkal. Segíteni akarok a Honvédnak abban, hogy még eredményesebben szerepeljen. Gólokat szeretnék lőni, gólpasszokat adni, vezér akarok lenni, és ezért mindent megteszek majd. Tudom, hogy Budapest nagyon szép város, de nem azért vagyok itt, hogy kiránduljak, csak és kizárólag a labdarúgásra akarok koncentrálni, és arra, hogy sikeres legyek a Honvéddal.

Ősszel sokszor szóba került, hogy hiányzik a csapatból egy támadó középpályás, te pedig pontosan ilyen szerepkörben játszol.

A tárgyalások során is éreztem már, hogy fontos vagyok a Honvédnak, jólesett a tudat, hogy szeretne megszerezni a klub, ráadásul jó hangulat is fogadott a csapatnál, szóval most már azon van a sor, hogy a legjobbamat nyújtsam és segítsem az új együttesemet.

Háromnegyed éve nem szerepeltél hivatalos meccsen. Nagyon hiányzik már a játék?

Természetesen, hiszen a labdarúgás lényege, hogy mérkőzéseken lépj pályára. Nem rossz, ha hétvégén a barátaiddal játszol egy kicsit, de összehasonlíthatatlan azzal, amikor rendszeresen futballozhatsz. Boldoggá tesz, ha játszhatok, ezért is örülök annak, hogy itt lehetek, és várom már, hogy a Honvéd színeiben pályára léphessek.

Kint voltál a PAFC elleni mérkőzésen. Hogy tetszett a találkozó?

Nehéz meccs volt, hallottam, hogy hat találkozó óta nem nyert a Honvéd, érződött is némi feszültség a srácokon. Ilyenkor fontos, hogy fejben rendben legyenek a játékosok, sokat segíthet ez a győzelem abban, hogy a folytatásban magabiztosak legyünk, és a következő mérkőzéseket is megnyerjük.

A szerződéskötésed kapcsán megkerülhetetlen kérdés, hogy a németországi karriered során volt egy-két kényes ügyed. Ez is közrejátszott abban, hogy nem tértél vissza a Bundesligába?

Erről nem szeretnék bővebben beszélni, nem is ezért vagyok itt, hogy ez legyen a téma.  Történt egy-két dolog az életemben, bár ez nem közvetlenül a pályához köthető, inkább a közösségi médiát, illetve a magánéletemet érinti. Sajnálom, hogy ez így alakult, engem mindig a jó szándék vezérelt, szerettem volna segíteni az embereknek, például ezért támogattam egy alapítványt, ez azonban csak egy icipici része a személyiségemnek, az életemnek, ezért tényleg nem szeretnék bővebben beszélni róla. Azért vagyok itt, hogy futballozzak, és hogy sikeres legyek a Honvéddal. Csak ez számít.


honvéd tv

Budapest Honvéd Youtube csatorna
A Bozsik Stadion bontásának újabb fázisa - kattintson a lejátszáshoz!
Kattints ide a Honvéd TV legfrissebb adásaiért!
Budapest Honvéd klubkártya kiváltás
Adója 1%-val támogassa a kispesti utánpótlást!

Fotók

tovább a fotógalériákhoz!