aktuális híreink

Kései kupadöntő

A bajnokság után két hónappal került sor a fináléra

2019-05-14 13:52:00

Tíz év után szerepelhet újra a Magyar Kupa döntőjében a Budapest Honvéd FC, amely május 25-én, szombaton 19:30 órától a Groupama Arénában lép pályára a Mol Vidi FC ellen. A döntőig tartó időszakban minden nap beszámolunk egy-egy érdekességről a Honvéd és a kupa történelme kapcsán, illetve felelevenítjük az eddigi hét kupasikert – következzen a második, az 1964-es kupagyőzelem története.


A Magyar Népköztársaság Kupa (Magyar Kupa) 1964-es döntőjét csak november elején játszották le a Népstadionban, a bajnokság viszont már két hónappal korábban véget ért. A finálé két résztvevője a bajnoki ezüstérmes Bp. Honvéd és a negyedik helyezett Győri Vasas ETO volt.

A Győr ebben az időben a Honvéd mumusának számított, hiszen két évre visszatekintve a Honvéd nem tudta legyőzni a zöld-fehéreket. Egyesek ezért arra következtettek, hogy a piros-fehérek biztonsági játékot játszva kezdenek, erre azonban Kispéter Mihály edző csapata alaposan rácáfolt, mert fergeteges Honvéd-támadásokkal indult a mérkőzés.

Az 5. percben a gyorsasága miatt Imperialnak becézett kitűnő szélső, Nagy Antal ment el a jobb szélen, az alapvonal mellett középre adott, Komora azonban a kapu torkában rosszul találta el a labdát. A 15. percben aztán Komora már nem hibázott és 5 méterről a kapu közepébe bombázott, 1–0-ra vezettünk.

A gól után kiegyenlítettebb, keményebb lett a játék. A szünet előtt Tichy távoli lövése, a második félidő elején Sipos tizennyolc méteres szabadrúgása jelentett veszélyt a győriek kapujára. Ezután az ETO nagy erőket megmozgatva harcolt az egyenlítésért, többször is meleg pillanatokat szerezve a védőinknek. De közben Honvéd is vezetett néhány veszélyes támadást, Tichy a meccs hajrájában a felső lécet is megdöngette.

Több gól azonban már nem esett, így Balla György játékvezető mérkőzés végét jelző hármas sípszava azt jelentette, hogy 1926 után másodszor nyerte el a díszes trófeát a kispesti csapat.

 

1964. NOVEMBER 7., SZOMBAT, 26. MAGYAR NÉPKÖZTÁRSASÁG KUPA, DÖNTŐ

Bp. Honvéd SE–Győri Vasas ETO 1–0 (1–0)

Népstadion, 8000néző

Vezette: Balla Gy. (Horváth L., Katona)

Gólszerző:Komora (15.)

BHSE: Takács B. – Dudás, Sipos, Marosi – Nógrádi, Vági - Nagy A., Komora, Tichy, Tóth K., Katona

Edző: Kispéter Mihály

Győr: Tóth – Izsáki, Orbán, Tamás – Kiss, Máté – Keglovich, Takács, Orosz, Korsós, Povázsai       

Edző: Hidegkuti Nándor


MINDEN, amit a kupadöntőről tudni érdemes:

Jegyvásárlás: interneten keresztül meccsjegy.mlsz.hu oldalon, személyesen a TEX irodákban, továbbá az Új Hidegkuti Nándor Stadionban, az elővétel időpontjáról pedig a honlapunkon lehet tájékozódni.

Szektorok: az MLSZ döntése alapján a B2–C4 szektorokban foglalhatnak helyet a szurkolóink, a Honvéd-tábor helye pedig a B2, B3, C1 szektorokban lesz majd, így a szurkolók arra kérnek mindenkit, hogy aki a táborból szeretné kupagyőzelembe hajszolni a csapatot, az ide váltsa meg a belépőjét.

Jegyárak: A B2–C2 szektorokba 2500, míg a C3–C4 szektorokban 3500 forintba kerülnek a belépők. A jegyvásárláshoz klubkártya nem, személyes azonosításra alkalmas igazolvány azonban szükséges, s a rendezők kérik a szurkolókat, hogy az igazolvány a mérkőzésen is legyen náluk, a beléptetésnél ugyanis ellenőrizhetek ezt.

Szurkolói informácók: a tábor közös találkozót és vonulást is szervez a fináléra, erről ITT lehet bővebb információkat találni. A találkozó helyszíne a Bálna lesz, időpontja május 25., szombat 12:00 óra, és a szurkolók 17:00 órakor indulnak a Groupama Arénához. A szervezők kérik az autóval érkező drukkereket, hogy a Népligetben, illetve Szent László Kórház és környékén parkoljanak, amennyiben viszont van rá mód, a tömegközlekedést részesítsék előnyben.


A kupadöntőt felvezető sorozatunk korábbi részei:

Még két hét. Még 13 nap. Még 12 nap.

A kupagyőzelmek történetei:

1926.

 


honvéd tv

Budapest Honvéd Youtube csatorna
A Bozsik Stadion bontásának újabb fázisa - kattintson a lejátszáshoz!
Kattints ide a Honvéd TV legfrissebb adásaiért!
Budapest Honvéd klubkártya kiváltás
Adója 1%-val támogassa a kispesti utánpótlást!

Fotók

tovább a fotógalériákhoz!