aktuális híreink

„A futball az életem”

Giuseppe Sannino azt szeretné, hogy az eredmények beszéljenek helyette

2019-06-13 15:09:00

Csütörtök délután sajtótájékoztató keretében mutattuk be a Budapest Honvéd FC új vezetőedzőjét, az olasz Giuseppe Sanninót, aki természetesen honlapunknak is interjút adott.


Milyenek az első benyomásai a Honvédról?

Úgy látom, hogy egy jól szervezett klubhoz érkeztem, ahol mindenki elkötelezetten és odaadással dolgozik – kezdte a 62 esztendős Giuseppe Sannino, a Budapest Honvéd új vezetőedzője. – A Honvéd egy komoly klub, amelynek sikeres akadémiája van, ami azért is fontos, mert így a saját utánpótlásunkból érkezhetnek majd a tehetségek az első csapathoz.

Mielőtt aláírta volna a szerződését, mit tudott a kispesti klubról?

Mindenki ismeri a Honvédot. Komoly történelemmel bíró egyesületről van szó, elég, ha csak Puskás Ferenc nevét említem, de emlékszem például Détári Lajosra is, aki a Bolognában és az Anconában is szerepelt Olaszországban. Élőben, illetve videóról több meccsét megnéztem a csapatnak, így a jelenlegi Honvéddal kapcsolatban is képbe kerültem. Egyúttal azt is láttam, hogy a magyar futball fejlődik, profi körülmények közé érkeztem, erős bajnokság az NB I, és pozitív érzésekkel várom a szezont. Emellett tisztában vagyok azzal, hogy Marco Rossi remek munkát végzett a Honvédnál, ami azért is volt fontos, mert Olaszországban magas szinten nem kapott sok esélyt, itt viszont megmutathatta, milyen kiváló szakember.

Tudta, hogy korábban már négy olasz edzője is volt a csapatnak?

Rossit ugye említettük az előbb, de tudom, hogy Pietro Vierchowod is dolgozott a csapatnál. Mellettük pedig Aldo Dolcetti, aki most a Juventusnál van, illetve Massimo Morales, akit a barátomnak mondhatok.

Említette, hogy több meccsét is látta a csapatnak, mi a véleménye a találkozókról?

Az MTK elleni találkozón is jól játszott a Honvéd, a kupadöntő pedig még jobban tetszett, főleg az első félidő. Remek teljesítményt nyújtott a csapat, sajnáltam, hogy nem sikerült megnyerni a meccset.

Milyen céljai vannak a Honvéd élén?

Korai lenne még erről beszélni, egyébként is a munkában hiszek, és nem a dumában. A pályán érzem igazán otthon magam, azt szeretném, hogy a teljesítményünk beszéljen helyettünk. Az persze egyértelmű, hogy a Honvédnak mindig az élmezőnyben kell lennie, de egyelőre csak a felkészülésre koncentrálok.

Volt már lehetősége körülnézni Budapesten?

Kevés még, de azt érzékeltem, hogy komoly történelme van a városnak, de emellett a modern részek sem hiányoznak. A belvárosnak nagyon jó hangulata van, és azzal is szembesültem, hogy az emberek nagyon szeretik a futballt. Ezt mutatta a keddi válogatott mérkőzés is, amelyen telt ház volt, az egész ország rajong a nemzeti együttesért, ahol Marco Rossi remek munkát végez.

A támadó, vagy a védekező stílusú futballt részesíti előnyben?

Ha nem lősz gólt, akkor nem fogsz nyerni. Természetesen fontos a védekezés, fontos, hogy összhangban legyen az egész csapat, de ahogy mondtam, a győzelemhez gólt kell szerezni.

Milyen érzésekkel várja pályafutása új kihívását?

Ilyenkor mindig izgatott az ember, úgy érzem magam, mint az első iskolai napon. A futball az életem, alig vártam már, hogy elkezdjük az edzéseket.

 

GIUSEPPE SANNINO STÁBJA

Alessandro Recenti, másodedző

Stefano Albertoli, segédedző és videóelemző

Valerio Zuddas, erőnléti edző

Vlada Avramov, kapusedző (a Brescia jelenlegi kapusedzője később csatlakozik a stábhoz)

Pisont István, az NB III-as csapat vezetőedzője, aki az NB I-es csapat stábjához is tartozik, feladata a tehetséggondozás és a fiatalok integrálása az első csapatba


honvéd tv

Budapest Honvéd Youtube csatorna
A Bozsik Stadion bontásának újabb fázisa - kattintson a lejátszáshoz!
Kattints ide a Honvéd TV legfrissebb adásaiért!
Budapest Honvéd klubkártya kiváltás
Adója 1%-val támogassa a kispesti utánpótlást!

Fotók

tovább a fotógalériákhoz!