aktuális híreink

Kispestiként először

A kerettagok közül a Honvéddal még senki sem nyert kupát – reméljük, ez csak jövő szombatig lesz így

2019-05-14 17:07:00

Tíz év után szerepelhet újra a Magyar Kupa döntőjében a Budapest Honvéd FC, amely május 25-én, szombaton 19:30 órától a Groupama Arénában lép pályára a Mol Vidi FC ellen. A döntőig tartó időszakban minden nap beszámolunk egy-egy érdekességről a Honvéd és a kupa történelme kapcsán, illetve felelevenítjük az eddigi hét kupasikert – 4. rész.


A Budapest Honvéd legutóbb 2009-ben hódította el a Magyar Kupát, s a keretben nincs olyan játékos, aki már egy évtizeddel korábban is a felnőttcsapat tagja lett volna, így amennyiben jövő szombaton legyőzzük a Mol Vidi FC-t, akkor a kerettagok először lesznek kupagyőztesek a Honvéd színeiben.

A felnőttcsapat keretében szereplők egyébként összesen öt Magyar Kupa-győzelmet tudhatnak magukének, Batik Bence háromszor nyert a Ferencvárossal (2015, 2016, 2017), míg Kálnoki-Kis Dávid és Tischler Patrik tavaly ünnepelhetett az Újpesttel, így a remélt Honvéd-siker esetén ők megvédik a címüket.

Tischler Patrik egyébként a gólkirályi címet is elhódította az előző idényben, a mostani kiírásban pedig a ferencvárosi Kjartan Finnbogason és David N’Gog 6-6 góllal áll a lista élén, a legjobb fehérvári a 4 gólos Huszti Szabolcs.

Ami keretünkben szereplő légiósokat illeti, a grúz Zakaria Beglarishvili háromszor ünnepelhetett kupagyőzelmet az észt FC Flora színeiben, David N’Gog ligakupát nyert a PSG-vel, míg Änis Ben-Hatira az afrikai Bajnokok Ligáját hódította le a tunéziai Esperance együttesével.


MINDEN, amit a kupadöntőről tudni érdemes:

Jegyvásárlás: interneten keresztül meccsjegy.mlsz.hu oldalon, személyesen a TEX irodákban, továbbá az Új Hidegkuti Nándor Stadionban, az elővétel időpontjáról pedig a honlapunkon lehet tájékozódni.

Szektorok: az MLSZ döntése alapján a B2–C4 szektorokban foglalhatnak helyet a szurkolóink, a Honvéd-tábor helye pedig a B2, B3, C1 szektorokban lesz majd, így a szurkolók arra kérnek mindenkit, hogy aki a táborból szeretné kupagyőzelembe hajszolni a csapatot, az ide váltsa meg a belépőjét.

Jegyárak: A B2–C2 szektorokba 2500, míg a C3–C4 szektorokban 3500 forintba kerülnek a belépők. A jegyvásárláshoz klubkártya nem, személyes azonosításra alkalmas igazolvány azonban szükséges, s a rendezők kérik a szurkolókat, hogy az igazolvány a mérkőzésen is legyen náluk, a beléptetésnél ugyanis ellenőrizhetek ezt.

Szurkolói informácók: a tábor közös találkozót és vonulást is szervez a fináléra, erről ITT lehet bővebb információkat találni. A találkozó helyszíne a Bálna lesz, időpontja május 25., szombat 12:00 óra, és a szurkolók 17:00 órakor indulnak a Groupama Arénához. A szervezők kérik az autóval érkező drukkereket, hogy a Népligetben, illetve Szent László Kórház és környékén parkoljanak, amennyiben viszont van rá mód, a tömegközlekedést részesítsék előnyben.


A kupadöntőt felvezető sorozatunk korábbi részei:

Még két hét. Még 13 nap. Még 12 nap.

A kupagyőzelmek történetei:

1926., 1964.


honvéd tv

Budapest Honvéd Youtube csatorna
A Bozsik Stadion bontásának újabb fázisa - kattintson a lejátszáshoz!
Kattints ide a Honvéd TV legfrissebb adásaiért!
Budapest Honvéd klubkártya kiváltás
Adója 1%-val támogassa a kispesti utánpótlást!

Fotók

tovább a fotógalériákhoz!