aktuális híreink

Dupláztunk!

A bajnoki cím mellé a kupát is elhódította a Bp. Honvéd

2019-05-16 15:07:00

Tíz év után szerepelhet újra a Magyar Kupa döntőjében a Budapest Honvéd FC, amely május 25-én, szombaton 19:30 órától a Groupama Arénában lép pályára a Mol Vidi FC ellen. A döntőig tartó időszakban minden nap beszámolunk egy-egy érdekességről a Honvéd és a kupa történelme kapcsán, illetve felelevenítjük az eddigi hét kupasikert – következzen a harmadik, az 1985-ös kupagyőzelem története.


1985-ben a Magyar Népköztársasági Kupa döntőjét a Tatabányai Bányász és a már bajnok Bp. Honvéd játszotta. A hirtelen támadt melegben óvatosan kezdtek a csapatok. nem volt nagy iram, de a játékot a bajnokcsapat irányította.

A döntőre két elszánt csapat vonult ki a pályára, azonban 20 perc után kiderült, hogy a tatabányaiak nem képesek ellenállni a bajnokcsapat rohamainak. A 12. percben Dajka László szerezte meg a vezetést, a gól szinte szárnyakat adott a Honvédnak. A 17. percben Kovács Kálmán megduplázta a Honvéd előnyét. A 20. percben aztán a kispestiek gyakorlatilag lezárták a meccset, Gyimesi beadását Détári fejelte Dombai hálójába.

A háromgólos előny behozhatatlannak tűnt. Szünet után sem változott a játék képe, a Honvéd „félgőzzel” is biztosan tartotta az előnyét, sőt a 71. percben Détári, majd a 90. percben Kovács Kálmán újabb gólt szerzett. 

A mérkőzés után Buda István államtitkártól, az OTSH elnökétől Nagy Antal, a kispestiek csapatkapitánya vehette át a trófeát.

 

Komora Imre: – Köszönöm a csapatnak a szép születésnapi ajándékot, az egész évi becsületes munkát. Szép volt, fiúk! 

Lakat Károly: – Kétszeresen gratulálok a Honvédnak és tanítványomnak, Komora Imrének: a teljesen megérdemelt bajnoksághoz és a kupagyőzelemhez. Csapatomról csak annyit: a játékosok nevében elnézést kérek. hogy teljesítményünkkel nem járultunk hozzá a kupa rangjához.

 

1985.06.05., SZERDA, 46. MAGYAR NÉPKÖZTÁRSASÁGI KUPA, DÖNTŐ

Bp. Honvéd–Tatabányai Bányász SC 5–0 (3–0)

Népstadion, 3 000 néző

Vezette: Jaczina Róbert (Makó, Szilágyi)

Gólszerző: Dajka (12.), Kovács K. (17., 90.), Détári (20., 71.)

Honvéd: Andrusch — Sallai, Nagy A. (Tóth J., 31.), Garaba, Varga J. — Sikesdi, Gyimesi, Détári — Bodonyi (Kerepeczky, 67.), Dajka, Kovács K.

Edző: Komora Imre

Tatabánya: Dombai — Tepszics, Lakatos, P. Nagy, Szalma — Hermann (Simon, 70.), Emmer, Schmidt — Kiprich, Zircher (Szabó, 46.), Vincze. 

Edző: Lakat Károly


MINDEN, amit a kupadöntőről tudni érdemes:

Jegyvásárlás: interneten keresztül meccsjegy.mlsz.hu oldalon, személyesen a TEX irodákban, továbbá az Új Hidegkuti Nándor Stadionban, az elővétel időpontjáról pedig a honlapunkon lehet tájékozódni.

Szektorok: az MLSZ döntése alapján a B2–C4 szektorokban foglalhatnak helyet a szurkolóink, a Honvéd-tábor helye pedig a B2, B3, C1 szektorokban lesz majd, így a szurkolók arra kérnek mindenkit, hogy aki a táborból szeretné kupagyőzelembe hajszolni a csapatot, az ide váltsa meg a belépőjét.

Jegyárak: A B2–C2 szektorokba 2500, míg a C3–C4 szektorokban 3500 forintba kerülnek a belépők. A jegyvásárláshoz klubkártya nem, személyes azonosításra alkalmas igazolvány azonban szükséges, s a rendezők kérik a szurkolókat, hogy az igazolvány a mérkőzésen is legyen náluk, a beléptetésnél ugyanis ellenőrizhetek ezt.

Szurkolói informácók: a tábor közös találkozót és vonulást is szervez a fináléra, erről ITT lehet bővebb információkat találni. A találkozó helyszíne a Bálna lesz, időpontja május 25., szombat 12:00 óra, és a szurkolók 17:00 órakor indulnak a Groupama Arénához. A szervezők kérik az autóval érkező drukkereket, hogy a Népligetben, illetve Szent László Kórház és környékén parkoljanak, amennyiben viszont van rá mód, a tömegközlekedést részesítsék előnyben.


A kupadöntőt felvezető sorozatunk korábbi részei:

Még két hét. Még 13 nap. Még 12 nap. Még 11 nap. Még 10 nap.

A kupagyőzelmek történetei:

1926., 1964.


honvéd tv

Budapest Honvéd Youtube csatorna
A Bozsik Stadion bontásának újabb fázisa - kattintson a lejátszáshoz!
Kattints ide a Honvéd TV legfrissebb adásaiért!
Budapest Honvéd klubkártya kiváltás
Adója 1%-val támogassa a kispesti utánpótlást!

Fotók

tovább a fotógalériákhoz!