aktuális híreink

A győztesek útja

Veretlenül jutott be a kupadöntőbe a Budapest Honvéd

2019-05-16 18:40:00

Tíz év után szerepelhet újra a Magyar Kupa döntőjében a Budapest Honvéd FC, amely május 25-én, szombaton 19:30 órától a Groupama Arénában lép pályára a Mol Vidi FC ellen. A döntőig tartó időszakban minden nap beszámolunk egy-egy érdekességről a Honvéd és a kupa történelme kapcsán, illetve felelevenítjük az eddigi hét kupasikert – 6. rész.


A 6. fordulóban, a 128 között csatlakoztak a Magyar Kupa mezőnyéhez az NB I-es csapatok, így a Budapest Honvéd is, a döntőig vezető úton pedig három egymeccses és három oda-visszavágós párharcot kellett megvívnia a csapatnak. Együttesünk pedig minden akadályt sikerrel vett, nyolc győzelemmel és egy döntetlennel jutott be a fináléba. A kupasorozatban eddig 24 gólt szereztünk, s mindössze ötöt kaptunk, amihez a védekezés mellett az is kellett, hogy gyakorlatilag nem volt olyan meccs, ahol a kupasorozatot végigvédő Horváth András ne mutatott volna be legalább egy (vagy több) bravúrt.

 

ÚT A DÖNTŐIG

A 64 közé jutásért

Bőny SE–Budapest Honvéd FC 0–6. Gólszerző: Hidi 2, Tischler 2, Lovric, Kamber

A 32 közé jutásért

Jászberényi FC–Budapest Honvéd FC 0–1. G: N’Gog

A 16 közé jutásért

Tiszaújváros–Budapest Honvéd FC 0–4. G: Tischler, Lovric, Banó-Szabó, Májer

Nyolcaddöntő

Tiszakécske–Budapest Honvéd 0–1. G: Ben-Hatira

Budapest Honvéd–Tiszakécske 1–1. G: Danilo, ill. Szabó D.

Negyeddöntő

Budaörs–Budapest Honvéd 1–2. G: Fejős, ill. N’Gog 2

Budapest Honvéd–Budaörs 4–2. G: N’Gog 3, Holender, ill. Sajbán, Fejős

Elődöntő

Budapest Honvéd–Soroksár SC 2–1. G: Holender, Kálnoki-Kis, ill. Gyömbér

Soroksár SC–Budapest Honvéd 0–3. G: Ben-Hatira, Danilo, Tischler


MINDEN, amit a kupadöntőről tudni érdemes:

Jegyvásárlás: interneten keresztül meccsjegy.mlsz.hu oldalon, személyesen a TEX irodákban, továbbá az Új Hidegkuti Nándor Stadionban, az elővétel időpontjáról pedig a honlapunkon lehet tájékozódni.

Szektorok: az MLSZ döntése alapján a B2–C4 szektorokban foglalhatnak helyet a szurkolóink, a Honvéd-tábor helye pedig a B2, B3, C1 szektorokban lesz majd, így a szurkolók arra kérnek mindenkit, hogy aki a táborból szeretné kupagyőzelembe hajszolni a csapatot, az ide váltsa meg a belépőjét.

Jegyárak: A B2–C2 szektorokba 2500, míg a C3–C4 szektorokban 3500 forintba kerülnek a belépők. A jegyvásárláshoz klubkártya nem, személyes azonosításra alkalmas igazolvány azonban szükséges, s a rendezők kérik a szurkolókat, hogy az igazolvány a mérkőzésen is legyen náluk, a beléptetésnél ugyanis ellenőrizhetek ezt.

Szurkolói informácók: a tábor közös találkozót és vonulást is szervez a fináléra, erről ITT lehet bővebb információkat találni. A találkozó helyszíne a Bálna lesz, időpontja május 25., szombat 12:00 óra, és a szurkolók 17:00 órakor indulnak a Groupama Arénához. A szervezők kérik az autóval érkező drukkereket, hogy a Népligetben, illetve Szent László Kórház és környékén parkoljanak, amennyiben viszont van rá mód, a tömegközlekedést részesítsék előnyben.


A kupadöntőt felvezető sorozatunk korábbi részei:

Még két hét. Még 13 nap. Még 12 nap. Még 11 nap. Még 10 nap.

A kupagyőzelmek történetei:

1926., 1964. 1985


honvéd tv

Budapest Honvéd Youtube csatorna
A Bozsik Stadion bontásának újabb fázisa - kattintson a lejátszáshoz!
Kattints ide a Honvéd TV legfrissebb adásaiért!
Budapest Honvéd klubkártya kiváltás
Adója 1%-val támogassa a kispesti utánpótlást!

Fotók

tovább a fotógalériákhoz!