aktuális híreink

Négy év után újabb dupla

Fodor Imre lőtte a győztes gólt, Disztl Péter harmadjára végre ünnepelhetett

2019-05-18 13:18:00

Tíz év után szerepelhet újra a Magyar Kupa döntőjében a Budapest Honvéd FC, amely május 25-én, szombaton 19:30 órától a Groupama Arénában lép pályára a Mol Vidi FC ellen. A döntőig tartó időszakban minden nap beszámolunk egy-egy érdekességről a Honvéd és a kupa történelme kapcsán, illetve felelevenítjük az eddigi hét kupasikert – következzen a negyedik, az 1989-es kupagyőzelem története.


Vajon 1985 után újra duplázik a Bp. Honvéd, vagy a Ferencváros nyeri a kupát? Ez a kérdés foglalkoztatta a Magyar Népköztársaság Kupa döntője előtt a közvéleményt. A legnagyobb elszántsággal a Honvéd válogatott kapusa, Disztl Péter készült, aki korábban két kupadöntőt is játszott, de mindkettőn vesztett a csapata.

Mindkét együttes nagy lendülettel kezdte a mérkőzést, a kapuk felváltva kerültek veszélybe. A 12. percben Józsa nagy bravúrja mentette meg a zöldek kapuját, de Disztl Péternek is volt alkalma bemutatnia tudását. Az első félidő gól nélkül zárult. 

Szünet után mindkét oldalon adódott egy-egy tizenegyesgyanús eset, de a játékvezető, nem ítélt büntetőt egyik alkalommal sem. A 64. percben Fodor szemfülessége gólt, és mint később kiderült kupát ért. Az egyébként jól játszó ferencvárosi Pintér a saját 16-osa előtt ki akarta cselezni a rátámadó Fodort, a Honvéd középpályása azonban elcsente a labdát, és 15 méterről a jobb alsó sarokba lőtt.

A Fradi mindent egy lapra feltéve támadott, a 73. percben Disztl Péter nagy bravúrja tartotta életben a Honvéd reményeit, de a piros-fehérek ellentámadásai is veszélyt jelentettek Józsa kapujára. A mérkőzés hajrájában még Disztl mutatott be néhány bravúrt, aztán a hármas sípszó után boldogan csapott a levegőbe, a harmadik döntőt megnyerte a csapata.    

A trófeát az újdonsült MLSZ elnök, dr. Laczkó Mihály adta át a Honvéd csapatkapitányának, Csuhay Józsefnek, miközben a vereséget nehezen tűrő zöld-fehér közönség egy része a pályára tódult és összetűzésbe került a rendőrséggel.

A bajnoki cím utána a Magyar Népköztársasági Kupa is Kispestre került, így 1985 után újra duplázni tudott a Bp. Honvéd.

 

1989. JÚNIUS 14., SZERDA, 50. MAGYAR NÉPKÖZTÁRSASÁGI KUPA, DÖNTŐ

Bp. Honvéd–FTC 1–0 (0–0)

Népstadion, 20 000 néző

Vezette: Győri

Gólszerző: Fodor (64.) 

Honvéd: Disztl P. – Sallai, Disztl L., Csuhay, Csehi – Sikesdi, Szíjjártó, Fodor, Cseh – Kovács K. (Pisont, 46.), Gregor

Edző: Both József

FTC: Józsa – Simon, Pintér, Keller – Páling, Topor, Limperger, Bánki (Wukovics, 74.) – Fischer, Dzurják, Dukon (Fonnyadt, 74.)

Edző: Rákosi Gyula 

Sárga lap: Simon (24.), Cseh (59.) 

Szögletarány: 5:4 (1:1)


MINDEN, amit a kupadöntőről tudni érdemes:

Jegyvásárlás: interneten keresztül meccsjegy.mlsz.hu oldalon, személyesen a TEX irodákban, továbbá az Új Hidegkuti Nándor Stadionban, az elővétel időpontjáról pedig a honlapunkon lehet tájékozódni.

Szektorok: az MLSZ döntése alapján a B2–C4 szektorokban foglalhatnak helyet a szurkolóink, a Honvéd-tábor helye pedig a B2, B3, C1 szektorokban lesz majd, így a szurkolók arra kérnek mindenkit, hogy aki a táborból szeretné kupagyőzelembe hajszolni a csapatot, az ide váltsa meg a belépőjét.

Jegyárak: A B2–C2 szektorokba 2500, míg a C3–C4 szektorokban 3500 forintba kerülnek a belépők. A jegyvásárláshoz klubkártya nem, személyes azonosításra alkalmas igazolvány azonban szükséges, s a rendezők kérik a szurkolókat, hogy az igazolvány a mérkőzésen is legyen náluk, a beléptetésnél ugyanis ellenőrizhetek ezt.

Szurkolói informácók: a tábor közös találkozót és vonulást is szervez a fináléra, erről ITT lehet bővebb információkat találni. A találkozó helyszíne a Bálna lesz, időpontja május 25., szombat 12:00 óra, és a szurkolók 17:00 órakor indulnak a Groupama Arénához. A szervezők kérik az autóval érkező drukkereket, hogy a Népligetben, illetve Szent László Kórház és környékén parkoljanak, amennyiben viszont van rá mód, a tömegközlekedést részesítsék előnyben.


A kupadöntőt felvezető sorozatunk korábbi részei:

Még két hét. Még 13 nap. Még 12 nap. Még 11 nap. Még 10 nap. Még 9 nap.

A kupagyőzelmek történetei:

1926., 1964. 1985.


honvéd tv

Budapest Honvéd Youtube csatorna
A Bozsik Stadion bontásának újabb fázisa - kattintson a lejátszáshoz!
Kattints ide a Honvéd TV legfrissebb adásaiért!
Budapest Honvéd klubkártya kiváltás
Adója 1%-val támogassa a kispesti utánpótlást!

Fotók

tovább a fotógalériákhoz!