aktuális híreink

Gólkirály és kupagyőztes

Bízunk benne, hogy idén David N'Gog ünnepelhet duplán

2019-05-18 19:10:00

Tíz év után szerepelhet újra a Magyar Kupa döntőjében a Budapest Honvéd FC, amely május 25-én, szombaton 19:30 órától a Groupama Arénában lép pályára a Mol Vidi FC ellen. A döntőig tartó időszakban minden nap beszámolunk egy-egy érdekességről a Honvéd és a kupa történelme kapcsán, illetve felelevenítjük az eddigi hét kupasikert – 8. rész.


„Mindenki tudja már…” – harsan fel rendre a Honvéd-táborból a rigmus, amely folytatódott már Eppel Márton és Holender Filip nevével is, összekapcsolva a remek támadókat a gólkirályi címmel, hiszen 2016–2017-es szezonban Eppel Márton lett a gólkirály, a mostani kiírásban pedig Holender áll az élen a 2017–2018--ban első, akkor még honvédos Lanzafaméval holtversenyben.

És ha nem lenne elég, hogy gólkirályokkal gazdagítjuk a magyar futballt, a Magyar Kupában is találunk listavezetőket. Egyrészt nálunk szerepel az előző szezon kupagólkirálya, Tischler Patrik, aki 10 góllal végzett a vonatkozó rangsor élén, nem mellesleg kupagyőztes is lett, egyúttal bízunk abban, hogy a 2017–2018-as után a 2018–2019-es kupaszezonban is az aranyérmes csapat adja a gólkirályt. Az MK-góllövőlistát ugyanis jelenleg holtversenyben vezeti a 6–6 gólos David N’Gog, illetve az exferencvárosi Kjartan Finnbogason, a legjobb Vidi-játékos pedig a 4 gólt szerző Huszti Szabolcs.

 

A Honvéd gólszerzői a Magyar Kupa 2018–2019-es szezonjában

6: David N’Gog

4: Tischler Patrik

2: Änis Ben-Hatira, Danilo, Hidi Patrik, Holender Filip, Ivan Lovric

1: Banó-Szabó Bence, Kálnoki-Kis Dávid, Djordje Kamber, Májer Milán


MINDEN, amit a kupadöntőről tudni érdemes:

Jegyvásárlás: interneten keresztül meccsjegy.mlsz.hu oldalon, személyesen a TEX irodákban, továbbá az Új Hidegkuti Nándor Stadionban, az elővétel időpontjáról pedig a honlapunkon lehet tájékozódni.

Szektorok: az MLSZ döntése alapján a B2–C4 szektorokban foglalhatnak helyet a szurkolóink, a Honvéd-tábor helye pedig a B2, B3, C1 szektorokban lesz majd, így a szurkolók arra kérnek mindenkit, hogy aki a táborból szeretné kupagyőzelembe hajszolni a csapatot, az ide váltsa meg a belépőjét.

Jegyárak: A B2–C2 szektorokba 2500, míg a C3–C4 szektorokban 3500 forintba kerülnek a belépők. A jegyvásárláshoz klubkártya nem, személyes azonosításra alkalmas igazolvány azonban szükséges, s a rendezők kérik a szurkolókat, hogy az igazolvány a mérkőzésen is legyen náluk, a beléptetésnél ugyanis ellenőrizhetek ezt.

Szurkolói informácók: a tábor közös találkozót és vonulást is szervez a fináléra, erről ITT lehet bővebb információkat találni. A találkozó helyszíne a Bálna lesz, időpontja május 25., szombat 12:00 óra, és a szurkolók 17:00 órakor indulnak a Groupama Arénához. A szervezők kérik az autóval érkező drukkereket, hogy a Népligetben, illetve Szent László Kórház és környékén parkoljanak, amennyiben viszont van rá mód, a tömegközlekedést részesítsék előnyben.


A kupadöntőt felvezető sorozatunk korábbi részei:

Még két hét. Még 13 nap. Még 12 nap. Még 11 nap. Még 10 nap. Még 9 nap. Még 8 nap.

A kupagyőzelmek történetei:

1926., 1964. 1985. 1989.


honvéd tv

Budapest Honvéd Youtube csatorna
A Bozsik Stadion bontásának újabb fázisa - kattintson a lejátszáshoz!
Kattints ide a Honvéd TV legfrissebb adásaiért!
Budapest Honvéd klubkártya kiváltás
Adója 1%-val támogassa a kispesti utánpótlást!

Fotók

tovább a fotógalériákhoz!