aktuális híreink

Ezért futballozik az ember

Batik Bence boldog lenne, ha trófeával zárná az első honvédos szezonját

2019-05-22 17:38:00

Tíz év után szerepelhet újra a Magyar Kupa döntőjében a Budapest Honvéd FC, amely május 25-én, szombaton 19:30 órától a Groupama Arénában lép pályára a Mol Vidi FC ellen. A döntőig tartó időszakban minden nap beszámolunk egy-egy érdekességről a Honvéd és a kupa történelme kapcsán, illetve felelevenítjük az eddigi hét kupasikert – 12. rész.


Öt Magyar Kupa-győzelem „szerepel” a Budapest Honvéd keretében, Kálnoki-Kis Dávid és Tischler Patrik 2018-ban nyert az Újpesttel, Batik Bence pedig 2015 és 2017 között háromszor emelhette magasba a serleget a Ferencváros labdarúgójaként.

„Nagyon jó emlékeim vannak a Magyar Kupáról, hál’ Istennek gólt is sikerült szereznem, szeretném, ha ez megismétlődne. Akár a gólszerzés is, de ha az nem, a győzelem mindenképpen, szeretném újra felemelni a trófeát – mondta Batik Bence. – A szép emlékek viszont a múlt részét képezik már, jelenleg a szombati mérkőzés a fontos, nagyon várom már az összecsapást, remélem, hogy megszerzem az első kupagyőzelmem a Honvéd színeiben.”

Batik Bence egyébként még nem veszített kupadöntőt, s bízunk benne, hogy ez a jó sorozata szombaton sem szakad meg. A védő szerint nem kell másként készülni a meccsre, mint egy bajnokira, inkább annyi, hogy „okosabban” kell játszani, hiszen nincs javítási lehetőség.

„Abszolút nem gond, hogy nekünk egy héttel hosszabb a szezon, sőt inkább irigykedjenek a többiek, hiszen nekünk sikerült bejutni a kupadöntőbe – jegyezte meg mosolyogva Batik Bence. – Azért kezdtünk el focizni, hogy serlegeket, kupákat nyerjünk, ez teszi az embert leginkább boldoggá. Mindenki meg akarja nyerni a döntőt, nagyon remélem, hogy a többiek is átélik, milyen érzés kupát nyerni, számomra pedig azért is fontos a finálé, mert boldoggá tenne, ha az első honvédos évemben rögtön szereznék egy trófeát a csapattal.”


MINDEN, amit a kupadöntőről tudni érdemes:

Jegyvásárlás: interneten keresztül meccsjegy.mlsz.hu oldalon, személyesen a TEX irodákban, továbbá az Új Hidegkuti Nándor Stadionban, az elővétel időpontjáról pedig a honlapunkon lehet tájékozódni.

Szektorok: az MLSZ döntése alapján a B2–C4 szektorokban foglalhatnak helyet a szurkolóink, a Honvéd-tábor helye pedig a B2, B3, C1 szektorokban lesz majd, így a szurkolók arra kérnek mindenkit, hogy aki a táborból szeretné kupagyőzelembe hajszolni a csapatot, az ide váltsa meg a belépőjét.

Jegyárak: A B2–C2 szektorokba 2500, míg a C3–C4 szektorokban 3500 forintba kerülnek a belépők. A jegyvásárláshoz klubkártya nem, személyes azonosításra alkalmas igazolvány azonban szükséges, s a rendezők kérik a szurkolókat, hogy az igazolvány a mérkőzésen is legyen náluk, a beléptetésnél ugyanis ellenőrizhetek ezt.

Szurkolói informácók: a tábor közös találkozót és vonulást is szervez a fináléra, erről ITT lehet bővebb információkat találni. A találkozó helyszíne a Bálna lesz, időpontja május 25., szombat 12:00 óra, és a szurkolók 17:00 órakor indulnak a Groupama Arénához. A szervezők kérik az autóval érkező drukkereket, hogy a Népligetben, illetve Szent László Kórház és környékén parkoljanak, amennyiben viszont van rá mód, a tömegközlekedést részesítsék előnyben.


A kupadöntőt felvezető sorozatunk korábbi részei:

Még két hét. Még 13 nap. Még 12 nap. Még 11 nap. Még 10 nap. Még 9 nap. Még 8 nap. Még 7 nap. Még 6 nap. Még 5 nap. Még 4 nap.

A kupagyőzelmek történetei:

1926., 1964. 1985. 1989. 1996. 2007.


honvéd tv

Budapest Honvéd Youtube csatorna
A Bozsik Stadion bontásának újabb fázisa - kattintson a lejátszáshoz!
Kattints ide a Honvéd TV legfrissebb adásaiért!
Budapest Honvéd klubkártya kiváltás
Adója 1%-val támogassa a kispesti utánpótlást!

Fotók

tovább a fotógalériákhoz!